Ankara'da 'tek' olma özelliğini taşıyor: İşte kendinizi Karadeniz'deymiş gibi hissedeceğiniz o eşsiz yer!

Başkentlilerin bile bilmediği Ankara'nın tek doğal şelalesi Nallıhan Ilıca-Uyuzsuyu Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor. Mükemmel manzarası ve doğal havasıyla gidenleri kendine hayran bırakan bu doğa harikası yeri sizler için derledik.

Ankara'da 'tek' olma özelliğini taşıyor: İşte kendinizi Karadeniz'deymiş gibi hissedeceğiniz o eşsiz yer!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara'nın doğal güzellikleri arasında pek bilinmeyen bir cennet, Nallıhan Ilıca-Uyuzsuyu Şelalesi, şehrin hızlı yaşamından kaçmak isteyenleri bekliyor. Ankara'nın ender doğal güzelliklerinden biri olan bu şelale, muhteşem manzarası ve doğal havasıyla kendine hayran bırakıyor. Eğer hafta sonunuzu sevdiklerinizle keyifli bir şekilde geçirmek ve farklı bir aktivite denemek istiyorsanız, Ilıca-Uyuzsuyu Şelalesi mükemmel bir tercih olabilir.

ANKARA'NIN GÖZ BEBEĞİ ILICA-UYUZSUYU ŞELALESİ

Ilıca Şelalesi, doğal güzellikleri ve büyüleyici manzarası ile büyüleyici bir piknik alanı olarak öne çıkıyor. Bu şelale, Göynük yolu üzerinde, Sarıçalı Dağı eteklerinde, Karacasu Köyü'nün yakınında yer alıyor. Şelale, Sarıçalı Dağı'nın kuzeybatı yamacında bulunan iki dönümlük çayırlık bir alandan kaynaklanıyor. 36 derece sıcaklığındaki bu sular, kıvrılarak yaklaşık 50-60 metre yükseklikten dere yatağına düşerek muhteşem bir şelale oluşturuyor. Şelalenin manzarası, gerçekten hayranlık uyandırıcı.

untitled-1-001.jpg

ŞİFALI SU

Çayırlık alanın içinde yaşlı çam ağaçları da bulunuyor ve piknik yapmak için mükemmel bir gölge sağlıyor. Son yıllarda, bu şifalı suların cilt sorunlarına iyi geldiğine inanan birçok insan buraya gelmekte ve hatta bidonlarla bu özel suyu yanlarında götürmektedir. Suyun sağlık açısından faydaları ve tedavi edici özellikleri hakkında yaygın bir inanç bulunuyor.

ILICA ŞELALESİ'NE ULAŞIM

Ilıca Şelalesi'ne gitmek için iki ana yol bulunmaktadır. Birinci yol Kadıköy Çulhalar üzerinden gitmektir. İkinci yol ise Uluhan'a doğru giderken Karacasu'dan saparak devam etmektir. Bu muhteşem şelale, Nallıhan'a sadece 30 km uzaklıkta bulunuyor ve Ankara sınırları içindeki tek doğal şelaledir.

ILICA ŞELALESİ'NDE NELER YAPILIR?

Ilıca Şelalesi etrafındaki çayırlık alan, yaz aylarında bile keyifli piknikler yapmak için mükemmel bir mekan sunar. Şelalenin rahatlatıcı şırıltısı, atmosferi daha da huzurlu kılar. Çulhalar Köyü'nden başlayan ve 3. zorluk seviyesine sahip olan doğa yürüyüş parkurunda, 6-7 saatlik bir yürüyüş sonrasında Karacasu Köyü'ne ulaşabilir ve yöresel yemeklerin tadını çıkararak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Ilıca Şelalesi, doğanın gücünü ve güzelliğini yakından deneyimlemek isteyenler için mükemmel bir destinasyondur. Burayı ziyaret edenler, doğanın büyüsünü ve tazeliğini doyasıya yaşama fırsatı bulacaklardır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum