Ankara'da yağış alt yapıyı vuruyor! Çözüm ne?

Ankara'da günlerdir yaşanan sağanak yağışlar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Belediyelerin çabasına rağmen sorunun sürekli tekrar etmesi altyapıdaki eksiklikleri bir kez daha gün yüzüne çıkarıyor.

Ankara'da yağış alt yapıyı vuruyor! Çözüm ne?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Sağanak yağışlar Ankara'nın altyapısındaki eksikliği bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Başkent'te yaşanan her yağışın ardından sel ve kaza manzaraları kaçınılmaz oluyor.

anadolu-20240528-214915-0000.jpg

Hafta başından itibaren Ankara’da hayatı felç eden yağışlar dolayısıyla birçok noktada su baskını yaşanırken cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Rögar kapaklarının taşması nedeniyle Etlik Şehir Hastanesi de dahil birçok noktayı su bastı. Mamak Ortaköy'de ise toprak kaydı.

anadolu-20240528-214420-0000.jpg

​​​​BELEDİYE'NİN ÇABASI FAYDA ETMİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yıllardır altyapıya dair yaptığı önemli çalışmalar yetersiz kalıyor. Belediyenin açıktan akan pis suların toprak altına alınması, halk sağlığını tehdit eden asbestli boruların değiştirilmesi, çevre ilçelere sağlıklı su taşınması, nüfus artışından kaynaklı yetersiz altyapı sorunlarının giderilmesi de dahil birçok konuda seferber olmasına rağmen her yağmurda aynı sorunlar devam ediyor.

anadolu-20240528-214555-0000.jpg

Hafta başında etkisini gösteren sağanak yağışların ardından Ankara'da yine benzer manzaralarla karşı karşıya kalındı. Çankaya, Sincan, Keçiören, Mamak, Yenimahalle gibi birçok ilçede altyapıdan kaynaklı sorunlar meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri çalışma yapsa da bugüne kadar kalıcı bir çözüm ortaya konamadı. Metrekareye düşen aşırı yağış miktarı, belediyelerin işini zorlaştıran etkenler arasında yer alıyor.

Çözüm için belediyelerden köklü bir adım bekleyen vatandaşlar, her yağmurda aynı manzaralarla karşı karşıya kalmak istemiyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.