Ankara'da yağışlı hava ne kadar devam edecek?

Türkiye, yeni haftada da yağışlı hava sisteminin etkisi altında kalmaya devam edecek. Ankara'da yağışın haftanın ilk günü sürmesi daha sonra ise şehri terk etmesi bekleniyor.

Ankara'da yağışlı hava ne kadar devam edecek?
Yayınlanma:

Yurdun iç, kuzey ve güney kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hafta başında başlayan yağışlar, hafta ortasına kadar devam edecek. Cuma gününden itibaren ise yağışlı havanın yurdu terk etmesiyle sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yağışların beklendiği illerle ilgili şu bilgileri verdi: "Pazartesi günü Ankara, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Samsun, Ordu, Tokat ve Çorum çevrelerinde etkili yağışlar bekleniyor. Salı ve çarşamba günü ise Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzeyi, Konya, Karaman, Yozgat, Sivas, Kayseri, Samsun, Tokat ve Ordu'da yerel olarak kuvvetli yağışlar görülecek."

Perşembe ve cuma günü yağışların büyük kısmının yurdu terk edeceğini, doğu kesimlerde ise bir süre daha devam edeceğini belirten Macit, "Hava sıcaklığı pazartesi ve salı günleri mevsim normallerinin altında olacak. Cuma gününden itibaren kuzey batı kesimlerden başlayarak sıcaklık artacak ve hafta sonunda mevsim normallerinin üzerine çıkacak," dedi.

Ankara'da pazartesi sabah saatlerinde yerel kuvvetli yağışlar beklenirken, salı ve çarşamba günü yağış beklenmiyor. İstanbul'da ise salı günü yerel sağanak yağışlar tahmin ediliyor. İzmir'de yağış beklenmiyor ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.