Ankara'daki sağanak yağışta su baskını: Vatandaşlar zor anlar yaşadı

Ankara'da dün etkili olan sağanak yağış, Sincan'da hayatı olumsuz etkiledi. Gökçek Mahallesi Birlik Sitesi'nde bodrum katlarındaki depolar ve zemin kattaki daireler su altında kaldı.

Ankara'daki sağanak yağışta su baskını: Vatandaşlar zor anlar yaşadı
Yayınlanma:

Su baskını nedeniyle zemin parkeleri ve eşyalar kullanılmaz hale gelen vatandaşlar, zarar gören eşyalarını kendi imkanlarıyla taşımaya çalıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, bodrumda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

"BELEDİYELERDEN YARDIM BEKLİYORUZ"

Su baskınında eşyaları zarar gören Mahmut Sakallı, evini kendi imkanlarıyla temizlediğini anlattı. Sitenin bulunduğu sokağın çukurda kalması nedeniyle önceki yıllarda da benzer su baskınları yaşandığını belirten Sakallı, "Binanın bodrumu doldu, ardından su dairelere girdi. En son itfaiye ekipleri gelip bizi balkondan aldı ve oğlumun evine gittik. Orada dinlendikten sonra eve geri geldik. O saatten beri evin temizliğiyle uğraşıyoruz, hala bitmedi." dedi.

untitled-1-recovered-003.jpg

Eşyalarının kullanılmaz hale geldiğini ifade eden Sakallı, "Gördüğünüz eşyaları çöpe atıyorum. Her iki belediyeden de yardım bekliyoruz. Oy zamanı geliyor da iş zamanı niye gelmiyorlar? Sadece suyu tahliye ediyorlar, temizlik yapmıyorlar. Eş, dost, akraba geliyor da temizliyor." diyerek sitem etti.

KEDİ YAVRUSUNU ZARAR GÖRMESİN DİYE EVİNE ALDI

Aynı sitede yaşayan Pembe Uyar da, sağanak yağışla önce bodrum katının suyla dolduğunu, ardından suyun dairelerine girdiğini anlattı. Su baskını sırasında dışarıda üşüyen bir kedi yavrusunu evine aldığını belirten Uyar, "Bu yavru dışarıda üşüyordu. 'Suyun içerisine düşerse ölür. En iyisi ben bunu alayım,' dedim. Normalde dışarıda besliyorum." diye konuştu.

TRAFİK NORMAL AKIŞINA DÖNDÜ

Öte yandan, etkili olan gök gürültülü sağanak nedeniyle dün tek şeritten geliş-gidiş şeklinde akan trafik, yapılan çalışmaların ardından normal akışına döndü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.