Ankaralı girişimci kadınların kurs arkadaşlığı iş ortaklığına dönüştü

Ankaralı girişimci kadınlar, gittikleri kursta tanışıp ardından da bambu ürünleri üretim atölyesi kurdu. Gökay Oruç, Elif Yeşim Acarsoy ve Başak Güngör Ankara’da açtıkları atölyede, bambudan yapılabilecek birçok dekoratif ürün üretiyor.

Ankaralı girişimci kadınların kurs arkadaşlığı iş ortaklığına dönüştü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankaralı girişimci kadınlar bilgi ve tecrübelerini birleştirerek üretim yapıp ekonomiye katkı sunuyor.

Ankara Maltepe’deki atölyede girişimci üç arkadaş, bambu ile yapılabilecek her türlü ürünü üretmenin yanı sıra, aynı zamanda tığ ve keçe işi ürünler de tasarlıyor.

bambu3.jpg

Atölye kurucularından Elif Yeşim Acarsoy, GEB isminin nereden geldiğini ve ürünlerini şu sözlerle anlattı:

"Pandemi döneminde gittiğim bambu kursunda şu an ortağım olan Gökay Oruç ve Başak Güngör ile tanıştım. Birbirimizle frekansımız çok uyumluydu ve bir girişimciliğe başlama kararı aldık."

bambu2.jpg

NEDEN GEB?

"GEB, doğuş anlamına geliyor, gebelikten gelen bir kelime. Üçümüzün isimlerinin baş harfi doğuş, doğurmak anlamına gelen GEB kelimesini ortaya koyduğu için gerçekten ilham verici oldu."

bambu1.jpg

"BAMBU ÖMÜRLÜK BİR MALZEME"

"Bambu, antibakteriyel olduğu için herhangi bir mikrop barındırmıyor. Bambudan yaptığınız bir ürün ömürlük oluyor ve burada eskime gibi bir durum söz konusu değil. Aynı zamanda çok sağlıklı bir ürün olduğunu söyleyebilirim. 10 yıl sonra bile ilk günkü gibi ürününüz sizinle kalıyor. Kirlendiği zaman da yıkayıp kurutabilirsiniz.

Birlikte olmak ve beyin fırtınası yapmak çok değerli. 'Akıl akıldan üstündür' felsefesiyle ilerleyip üretime başladık. Şu an şehir içinde olan fuarlara katılıyoruz, üretim yapıyoruz, siparişler alıyoruz ve atölyelerde ders veriyoruz. Harici başka bir atölyede de dersler vermeye başladık. Burada gördüğünüz hiçbir ürün tek kişilik değil, hepimizin bir emeği var."

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.