Ankaralı kampçılar burayı çok sevecek!

Ankara'da yakın mesafede kamp ve doğa sporları yapmak için yer arayışında olanlar Beypazarı'nda yer alan Tekke Dağı Tabiat Parkı'nı çok sevecek. Hafta sonu için verimli zaman geçirmek adına muhteşem bir doğa alanı olan Tekke Dağı Tabiat Parkı, ziyaretçilerini bekliyor.

Ankaralı kampçılar burayı çok sevecek!
Yayınlanma:

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yer alan Tekke Dağı Tabiat Parkı, müthiş ormanlık alanıyla adeta göz dolduruyor. Doğa ile iç içe zaman geçirmeyi sevenler için birebir olan bu alan, farklı etkinliklerin yapılabileceği Ankara'nın nadir tabiat parklarından...

4327978.jpg

FARKLI ETKİNLİKLER BİR ARADA

Tekke Dağı Tabiat Parkı 2011 yılında tabiat parkı olarak tescillendi. Bu alanı diğer yerlerden ayıran en önemli özelliği yüksekçe bir konumda bulunması ve yayla ekosistemine sahip olması. Tekke Dağı Tabiat Parkı, yemyeşil arazisi ile ziyaretçilerine birçok farklı aktiviteyi tecrübe etme imkanını sağlıyor.

Tekke Dağı Tabiat Parkı'nda piknik, kamp, doğa yürüyüşü, yoga, gibi aktiviteler yapılıyor. Özellikle yılın belli dönemlerinde meydana gelen meteor yağmurlarını izlemek için Tekke Dağı Tabiat Parkı olağanüstü güzellikteki gökyüzünü gözler önüne seriyor.

s-53c6241c842a940e2174aecbeb69365951c21d80.webp

Tekke Dağı Tabiat Parkı doğa fotoğrafçıları için de büyük bir fırsat oluşturuyor. Bölgede bulunan tilki, yılkı atları, tavşan ve farklı kuş türleri doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekecek güzellikte. Ayrıca, burada bir taraftan yürüyüş yaparken diğer yandan da kuşburnu ve alıç gibi meyveler de toplanabiliyor.

Şehrin yoğun temposundan biraz olsun uzaklaşmak isteyenler için Tekke Dağı Tabiat Parkı'nda gizlenmiş olan huzur sizleri bekliyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.