Ankaralı ünlüler kimler?

Televizyon dünyasının güzelleri ve yakışıklıları arasında Ankaralı olanların kimler olduğu merak konusu. Ankara'da doğup daha sonra ünlü olan isimleri derledik. İşte detaylar...

Ankaralı ünlüler kimler?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Başkent Ankara'nın yetiştirdiği birçok ünlü isim, televizyon ekranlarında ve farklı alanlarda başarılarıyla adlarından sıkça söz ettiriyor. Özel hayatları ve mesleki başarılarıyla dikkat çeken bu isimler, hem Ankara'nın kültürel zenginliğini hem de şehrin sanat ve medya dünyasına katkılarını temsil ediyorlar.

Sanat dünyasından tanıdığımız ve severek takip ettiğimiz ünlülerin nerede doğdukları merak ediliyor. Ankara'da doğan ünlüleri görünce çok şaşıracaksınız.

Televizyon dünyasının güzelleri ve yakışıklıları arasında Ankaralı olanların kimler olduğu her zaman merak konusu oluyor. Ankara'da doğup daha sonra ünlü olan isimleri derledik.

Ankara kökenli veya Ankara'da doğup büyümüş bazı ünlü isimler ise şöyle;

untitled-1.jpg

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, 1970 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Çocuklar Duymasın dizisinde "Haluk" karakterine hayat veren Karadağlı, Türk milletinin gönlünde taht kurdu.

ekran-goruntusu-2024-07-10-162114.jpg

BİHTER ANKARALI

Ünlü oyuncu Beren Saat, 1984 yılında Ankara’da doğdu. Aşk-ı Memnu dizisinde 'Bihter' karakterine hayat veren güzel oyuncu, Türkiye'nin gündemini uzun süre meşgul etti.

ekran-goruntusu-2024-07-10-162206.jpg

KENAN İMİRZALIOĞLU BALÂLI!

Ünlü oyuncu, sunucu ve eski manken Kenan İmirzalioğlu, 1974 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde dünyaya geldi. İmirzalıoğlu, Deli Yürek dizisinde canlandırdığı 'Yusuf Miroğlu' adlı karaktere hayat verdi. Dizi ve filmlerde canlandırdığı karakterlerle dikkat çeken İmirzalıoğlu, Türkiye'nin en başarılı oyuncularından biri oldu.

DİĞER ANKARALI ÜNLÜLER!

ekran-goruntusu-2024-07-10-162242.jpg

Ünlü oyuncu Pelin Karahan, 1984 Ankara doğdu.

Usta tiyatrocu Sönmez Atasoy’un kızı olan Fadik Sevin Atasoy, 1975 yılında Ankara’da dünyaya geldi.

Son olarak Prens dizisinde "Anarkhia" canlandırdığı karakterle çıkış yakalanan oyuncu Aslı Tandoğan da 1979 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Tandoğan, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı arp bölümünden mezun oldu.

Ünlü oyuncu, sunucu Derya Baykal, 1957 Ankara'da dünyaya geldi.

ekran-goruntusu-2024-07-10-162300.jpg

1943 yılında Ankara’da doğan Yeşilçam’ın en güzel kadınlarından Filiz Akın, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji bölümü mezunu.

Oyuncu Elif Özge Özder de 1978 Ankara'da dünyaya gelen ünlülerden. Orta okul ve liseyi Ankara Özel Yükseliş Koleji’nden mezun oldu.

ekran-goruntusu-2024-07-10-162229.jpg

Sanat dünyasının parlayan yıldızlarından olan Berk Oktay, Cansu Dere, Esra Bilgiç ve Aybüke Pusat da Ankaralı olan diğer isimler.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.