Türkiye, Filistin'e destek için yürüyor: 6 Ekim'de 60 şehirde düzenlenecek eyleme 1 milyon katılım bekleniyor

Türkiye genelinde, 6 Ekim Pazar günü Filistin’e destek amacıyla büyük yürüyüşler düzenlenecek. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'nun öncülüğünde 60’tan fazla şehirde gerçekleşecek eylemlerde, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana süren saldırıları sonucu Filistin'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekilecek.

Türkiye, Filistin'e destek için yürüyor: 6 Ekim'de 60 şehirde düzenlenecek eyleme 1 milyon katılım bekleniyor
Yayınlanma:

Yürüyüşlerde Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra Gazze'ye destek mesajları taşıyan pankartlar yer alacak.

Platformun Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, Filistin’deki acımasız saldırıları kınamak ve bu saldırılara destek veren ülkeleri ifşa etmek amacıyla tüm Türkiye’de harekete geçtiklerini belirtti. Mahitapoğlu, "Filistin halkına karşı işlenen zulme sessiz kalmayacağız. 6 Ekim’de Türkiye’nin dört bir yanında, İsrail’in ve onun destekçilerinin bu vahşetine karşı sesimizi yükselteceğiz." dedi.

Ankara'da Kurtuluş Parkı’ndan Anadolu Meydanı'na kadar sürecek olan yürüyüş için 1 milyon katılımcı bekleniyor. Mahitapoğlu, "Bu sadece bir siyasi mesele değil, vicdan meselesidir. Herkesin bu insanlık davasına destek vermesini bekliyoruz." diyerek tüm yurttaşları eylemlere katılmaya davet etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.