Ankaralılar, Macar kültürünü yakından tanıyacak: Macaristan festivali başlıyor

Ankara, Macar-Türk Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan "Macaristan Festivali" ile Macar kültürüne ev sahipliği yapacak. CerModern'de cumartesi günü gerçekleşecek festival, Ankaralılara Macaristan'ın halk müziği, dansları, yemekleri ve sanatını yakından tanıma fırsatı sunacak.

Ankaralılar, Macar kültürünü yakından tanıyacak: Macaristan festivali başlıyor
Yayınlanma:

Festival, saat 13.00'te Macar halk müziği ve dans gösterileri ile başlayacak. Katılımcılar, Macar kültürünün önemli bir parçası olan müzik ve dansın büyülü dünyasına adım atacaklar. Macaristan’ın farklı bölgelerine özgü geleneksel yemekler de bu gösterilere eşlik edecek.

ÇOCUKLAR İÇİN ATÖLYELER DÜZENLENECEK

Festivalde çocuklar için de renkli etkinlikler planlandı. Boncuk işi, dans ve kaligrafi sanatı gibi eğitici atölyeler ile çocuklar hem eğlenecek hem de Macar kültürüne dair el becerileri geliştirebilecekler. Atölyelerde, Macaristan'ın farklı bölgelerinin geleneksel sanatları da tanıtılacak.

MİLAN RADİSİCS'İN ESERLERİ SERGİLENECEK

Macar fotoğraf sanatçısı Milan Radisics’in Türkiye manzaralarını yeni bir perspektifle sunduğu fotoğraf sergisi, festivalin sanatseverlere hitap eden bir diğer önemli etkinliği olacak. Radisics’in eserleri, iki ülke arasındaki kültürel bağları sanatsal bir yorumla gözler önüne serecek.

GELENEKSEL LEZZETLER VE ÜCRETSİZ KATILIM

Festival boyunca Macaristan’ın yöresel lezzetleri ziyaretçilere sunulacak. Ücretsiz olarak katılabilecek etkinliklerde Ankaralılar, Macar mutfağının özgün tatlarını deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Günün ilerleyen saatlerinde, Macaristan’ın ünlü müzik grupları Uj Gereben, Muzsikas ve Balint Barsony&MRP sahne alacak. Canlı performanslarla ziyaretçilere unutulmaz bir akşam sunulacak olan festival, müzik ve dansla dolu bir kapanış yapacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.