Ankaralılar "uzlaşın" dedi, AK Parti'den ilk adım geldi!

Mansur Yavaş'ın 2019'da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından Cumhur İttifakı'na mensup ilçe belediye başkanları 'hayırlı olsun' ziyaretine gitmemiş; Başkan Yavaş da bu durumu birçok konuşmasında dile getirmişti. Yeni dönemde meclis çoğunluğunu ve birçok ilçe belediye başkanlığını kaybeden Cumhur İttifakı'nın Ankara'daki ilçe belediye başkanlarından ilk adım geldi.

Ankaralılar "uzlaşın" dedi, AK Parti'den ilk adım geldi!
Yayınlanma:

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimlere giren Mansur Yavaş, Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Özhaseki karşısında seçim galibiyetini elde eden isim oldu. Yavaş'ın başkanlığı kazanmasına rağmen Ankara Büyükşehir Belediye Meclisindeki çoğunluk ise Cumhur İttifakı'nda kalmıştı. 148 üyesi bulunan ABB Meclisinde Millet İttifakı, 40 üye ile temsil edilerek "karar almakta zorluk yaşıyoruz" tezini öne sürmüştü.

Millet İttifakı'nın kazandığı yerler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya, Yenimahalle ve Elmadağ belediye başkanlıkları olmuştu. Cumhur İttifakı'ndan seçilen ilçe belediye başkanları sık sık Mansur Yavaş'ı eleştirerek 'hayırlı olsun' ziyaretinde de bulunmamıştı. Başkan Yavaş da bu konudaki sitemini birçok konuşmasında dile getirmişti.

2024'TE TABLO TERSİNE DÖNÜDÜ

2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde tablo tersine döndü. İkinci kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mansur Yavaş, rakibi Turgut Altınok'a iki kat fark atarak yüzde 60'lık rekor oy oranına ulaştı. Mansur Yavaş'ın yanı sıra CHP'nin birçok ilçe belediye başkan adayı da seçim başarısı göstererek ABB Meclisinde çoğunluğu elde etti. Cumhur İttifakı, 2024 seçimlerinde Ankara'nın 25 ilçesinden sadece 8'inde belediye başkanlığını kazanabildi. Mansur Yavaş ise 2019'da 3 olan ilçe belediye sayısını 2024'te 16'ya yükseltti.

MİLLETİN KARARI DİYALOG KANALLARINI AÇTIRIYOR

Seçim öncesi Ayaş'taki mitingde konuşan Mansur Yavaş, AK Partili belediye başkanlarını eleştirerek "Daha gelip odamı bile görmediler." demişti.

2019 seçimlerinden sonra Mansur Yavaş'ı ziyaret etmeyen AK Partili isimler, bu dönem bir adım atmaya başladı. İlk olarak Çamlıdere'den bağımsız aday olarak seçilen (Eski AK Partili bürokrat) Adem Ceylan, Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret ederek ilçede yapılması gerekenleri istişare etti. Mayıs ayında ise Mansur Yavaş'tan Başkan Adem Ceylan'a iade-i ziyaret gerçekleşti.

abb-ziyaret2.jpg

Ceylan'ın ardın AK Partili Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran da Başkan Yavaş'ı ziyaret eden isim oldu. Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan Buran, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. @mansuryavas06'ı makamında ziyaret ederek ilçemizde yapılması gerekli çalışmaları talep ettik." dedi.

abb-ziyaret.jpg

EKSİKLER DİYALOG İLE GİDERİLECEK

İlçenin birçok eksiği olduğunu da paylaşan Başkan Buran, ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan şu taleplerde bulunarak teşekkürlerini iletti:

"Köy Konağı Olmayan Mahallelerimize Köy konağı yapılması, Grup yollarına asfalt atılması, Su aboneliğinin kolaylaştırılması Arıtma Tesisi Kapasite artırımı, Entegre Et Tesisi yapımı, Tarla Yollarının açılması için İş Makinası desteği, Gazino Tepe'ye Mesire Alanı yapılması, Cenaze Hizmetleri, Mezarlıkların bakımı, İtfaiye yeri, Ego hattı olmayan Mahallelerimize Ego hattı, İlçe merkezimize giriş kavşağı yapımı ve İmar Planlarımız için jeolojik etüt konularında istişarelerde bulunduk; hemşehrilerimizin taleplerini ilettik. Tek derdimiz Balâ'mıza hizmet gelmesi. Misafirperverliği için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş'a teşekkür ediyorum."

erdgoan-ve-ozel.jpg

GENEL SİYASETTEKİ NORMALLEŞME YERELE DE YANSIR MI?

Genel siyasette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında başlayan "Normalleşme/yumuşama" adımları yerel siyasete de yansımaya başladı. İki parti arasındaki görüşmeler ve diyalog kapılarının açılmaya başlaması bazen yumuşama bazen de sertleşme şeklinde devam etse de yerel siyasette 'ayrışma' kaybettiriyor. Özellikle ilçe belediyelerinin hizmet alması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışması kaçınılmaz oluyor. Ankaralılar, bu dönemde çatışma değil, uzlaşma ve hizmet bekliyor.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.