Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yılı gururla kutlandı Mansur Yavaş: Nice bin yıllara

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle bir resepsiyon düzenledi.

Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yılı gururla kutlandı Mansur Yavaş: Nice bin yıllara
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Kızılay’da Başkanlık konutunda gerçekleştirilen resepsiyona, İYİ Parti Ankara Milletvekilleri Koray Aydın, Yüksel Arslan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, büyükelçiler, rektörler, diplomatlar, ABB meclis üyeleri, STK temsilcileri, anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç, gazete yazarlarından Dursun Erkılıç, Ali İnandım, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

my.jpg

YAVAŞ: "BU KÖKLÜ GEÇMİŞİ KORUMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından 100 yıldır Başkentliğini gururla sürdürdüğünü söyledi. Yavaş, "Ankara, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültür ve medeniyetlerin buluşma noktası olmuş bir şehirdir. Bizler de Ankara'nın bu köklü geçmişini ve kültürel zenginliğini korumak için çalışıyoruz." dedi.

abb-resepsiyon-001.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı davetlilere hitap eden konuşmasında Ankara’nın kültürel zenginliğinden ve tarihçesinden söz etti. Yavaş “Ankara yalnız Cumhuriyet dönemimizin merkez dönemi olan bir kent değildir. Aynı zamanda Hititler, Lidyalılar ve Perslerin hüküm sürdüğü Ankara, Galatlılar, Romalılar ve Osmanlılar için de büyük bir öneme sahip oldu.” ifadelerine yer verdi.

l.jpg

Fotoğraflar: Sümer Taşkıran

Resepsiyonda, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Konzertmeister Erkin Onay muhteşem bir konser sundu. Onay, Beethoven, Chopin ve Mozart'ın eserlerinden oluşan bir repertuar sergiledi. Resepsiyon seymen gösterisi ve konserlerle devam etti.

Resepsiyon, Ankara'nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümünü kutlaması ile sona erdi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.