Ankara'nın Çubuk ilçesine mevsimin ilk karı düştü

Ankara'nın Çubuk ilçesine kış mevsimin ilk karı düştü. Kentte hava sıcaklıklarının aniden düşmesi sonrası yüksek kesimlerde kar yağışı görüldü.

Ankara'nın Çubuk ilçesine mevsimin ilk karı düştü
Yayınlanma:

Ankara'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına aniden düşmesiyle birlikte kış kendini göstermeye başladı. Bu yıl, kışın simgesi olan kar yağışı erken geldi ve mevsimin ilk karı Çubuk ilçesine düştü. Çamlıdere ilçesinde de kar yağışının gözlendiği sosyal medyada paylaşıldı.

Çubuk ilçesine bağlı Alveren Yaylası'nda etkili olan kar yağışı, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi. Kentin yüksek kesimlerinde görülen bu kar yağışı, soğuk havaların habercisi oldu.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN ZİRAİ DON UYARISI

Ankara Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Karadeniz üzerinden gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte zirai don beklendiğini duyurdu. Açıklamada, zirai don riskinin önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği ve tarımla uğraşan vatandaşların uyarıları dikkatle takip etmeleri gerektiği vurgulandı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.