Ankara'nın en eski balıkçısı anlattı: ''Başkentte balık tüketimi bir gelenek oldu''

Denize kıyısı olmayan Ankara’da, balık tüketimi sağlıklı beslenme bilinciyle artıyor. 1940’tan bu yana Ulus Balık Hali’nde hizmet veren Ankara’nın en eski balıkçısı, taze deniz ürünlerinin Başkentliler için nasıl vazgeçilmez bir lezzet haline geldiğini anadolugazete.com.tr'ye anlattı.

Ankara'nın en eski balıkçısı anlattı: ''Başkentte balık tüketimi bir gelenek oldu''
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara’nın en eski balıkçılarından biri olan Ayabakan Balıkçılık, 1940 yılından bu yana Ulus Balık Hali’nde hizmet veriyor. Yalnızca taze balık satışıyla değil, aynı zamanda pişirme ve lokantada servis hizmetleriyle de öne çıkıyor. anadolugazete.com.tr’ye konuşan balıkçılar, Ankara’da balık tüketiminin nasıl bir gelenek haline geldiğini ve başkentlilerin deniz ürünlerine olan ilgisini anlattı.

balik4.jpg

ANKARA'DA BALIK TÜKETİMİ OLDUKÇA YÜKSEK

Ankara, denize kıyısı olmamasına rağmen balık tüketiminin yaygın olduğu bir şehir olarak dikkat çekiyor. Lokanta ustaları, son yıllarda sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla birlikte Ankaralıların balık tüketimine olan ilgisinin de yükseldiğini belirtiyor. Taze balık bulmak için birçok seçeneğin mevcut olduğu başkentte, semt pazarları, büyük süpermarketler ve balıkçılar düzenli olarak deniz ürünleri sunuyor.

balik2.jpg

BALIK TERCİHLERİ; KIŞIN KARADENİZ, YAZIN AKDENİZ

Ankara’da balık tüketimi, mevsimlere göre değişiklik gösteriyor. Kış aylarında Karadeniz’in lüfer, palamut ve hamsi gibi balıkları revaçtayken, yaz aylarında Akdeniz’in levrek, çipura ve sardalyası tercih ediliyor. Bu balıklar, Ankara’nın çeşitli restoranlarında da menülerde yer buluyor. Özellikle balık çorbaları ve ızgara çeşitleri Ankaralıların favorileri arasında.

balik3.jpg

Başkentte taze balık yemek için en bilinen bölgelerden biri Sakarya Caddesi. Bu cadde, balık restoranlarıyla ünlü olup, Yüksel Caddesi gibi diğer bölgeler de taze deniz ürünleri sunan mekanlarıyla tanınıyor. Ankara genelinde açılan balık hallerinde de uygun fiyatlı ve taze deniz ürünlerine ulaşmak mümkün.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.