Ankara'nın fark yaratan yöresel lezzeti

Ankara, öne çıkan yöresel yemekleriyle göz dolduruyor. Başkente ait lezzetlerden biri olan Bazlama Kebabı, klasikleşen kebapların aksine farklı yapımı ve tadıyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

Ankara'nın fark yaratan yöresel lezzeti
Yayınlanma:

Ankara'nın farklı yemekleri birçok vatandaş tarafından araştırılıyor. Başkentin en güzel lezzetlerinden biri olan Bazlama Kebabı da en çok tercih edilen özel gün yemeklerinden. Yapımı ve tadıyla herkes tarafından tam not olacak bu kebap, tarif listelerinin bir numarası olacak.

KLASİK KEBAPLARDAN FARKLI

Ankara'ya ait bir yemek olan Bazlama Kebabı, düğün ve bayram gibi özel günlerde sıkça yapılıyor. Yapımı gayet kolay olan bu kebap, restoranlarda yapılanlardan biraz daha farklı. Yumuşacık kırmızı etin ve bazlamanın birlikte servis edildiği Bazlama Kebabı, muhteşem görseli ve tadıyla hem göze hem de damaklara seslenecek.

Bu kebabın en önemli özelliklerinden biri Ankara genelinde meşhur olan ve neredeyse her öğünde tercih edilen çok uzun süre bayatlamayan bazlama ile birlikte servis edilmesi. Terbiyelenmiş et, bazlama, domates ve biber eşliğinde yenen Bazlama Kebabı doyurucu bir lezzet olması açısından da misafir menülerinin yıldızı olacak.

kebap.jpg

BAZLAMA KEBABI NASIL YAPILIR?

Bazlama Kebabı için gerekli malzemeler:

  • 1 adet hazır bazlama
  • 450-500 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 adet kuru soğan

Arası ve üstü için;

  • 200 gr kaşar peynir
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

Bazlama Kebabı yapım aşamaları:

  • Öncelikle kuşbaşı doğranmış kuzu eti tencereye alınır, kendi suyunu salıp, çekinceye kadar pişirilir.
  • Etler pişerken soğan, biber ve domates yemeklik doğranır.
  • Et suyunu çekince 2 yemek kaşığı yağ eklenip, 3-4 dakika boyunca kavrulur.
  • Daha sonra soğanlar ve biberler de eklenir, suyunu salıp, çekinceye kadar arada karıştırılıp, kavrulur.
  • Suyunu çekince domatesler ve baharatlar da eklenerek 2 dakika daha pişirildikten sonra ocağın altı kapatılır.
  • Daha sonra bazlamanın 2 cm kenarından başlayarak, yuvarlak kapak gibi üstü açılır.
  • Alt kısmı kalacak şekilde kavurmalar içine yayılır.
  • Kavurmanın üzerine kaşar dilimleri eklenerek, kapağın üzerine kapatılır.
  • Salça ile karıştırılan az miktarda su, kapağa sürülür.
  • Salçalı sosun üzerine de rendelenmiş kaşar eklenir.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişirildikten sonra servis edilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.