Ankara'nın hangi ilçelerinde lavanta bahçeleri bulunuyor?

Başkent Ankara'da popüler olan lavanta bahçeleri, estetik görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerine topluyor. Başkent'in farklı ilçelerinde bulunan lavanta bahçeleri, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Ankara'da yer alan lavanta bahçeleri...

Ankara'nın hangi ilçelerinde lavanta bahçeleri bulunuyor?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Başkent Ankara son zamanlarda lavanta bahçeleriyle dikkat çekiyor. Muhteşem kokusu ve görüntüsüyle görenleri kendisine hayran bırakan lavanta bahçeleri, açık hava fotoğraf stüdyosu olarak da değerlendiriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de lavanta yetiştiriciliğinin artması adına lavanta bahçelerinin kurulmasına destek sağlıyor. Lavanta bahçelerinde toplanma zamanı geldiğinde ise şenlikler eşliğinde lavanta hasadı gerçekleştiriliyor.

golbasi.jpg

HEM EKONOMİYE HEM DE TURİZME KATKI

Özellikle tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği alanında önemli bir yere sahip olan lavanta, hem ekonomi hem de turizmin gelişmesine katkıda bulunuyor.​​​​​​​ Lavantanın kozmetik ve temizlik ürünlerindeki yeri de bir hayli önem arz ediyor. Evlenecek çiftler de lavanta bahçelerine gelerek, özel günlerini burada ölümsüzleştiriyor.​​​​​​​

mamak.jpg​​​​​​​

Ankara'da da farklı etkinlik arayan vatandaşlar lavanta bahçelerini keşfe çıkıyor. Hafta sonunda lavanta bahçeleri bir dolup bir boşalıyor. Lavanta bahçeleri Başkent'in farklı ilçelerinde yer alıyor.

ANKARA'NIN FARKLI İLÇELERİNDEKİ BAHÇELER DİKKAT ÇEKİYOR

Ankara'da ilk kurulan ve en büyük lavanta bahçesi 23 dönümlük arazisiyle Mamak'ta konumlanıyor. Bir diğer lavanta bahçesi ise ‘Başkent Ankara Kalkınma Projesi' (BAKA​​​​​​​P) içerisinde Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’nde 2 bin 700 dönümlük alan üzerinde yer alıyor.

nallihan.jpg​​​​​​​

Çankaya'da Alacaatlı Mahallesi’nde de 85 bin metrekarelik atıl alana da Lavanta Parkı yapıldı. Yine Keçiören'de Lavanta ve Gül Bahçesi, Nallıhan'da da Lavanta Bahçesi kuruldu. Ayrıca Etimesgut Yapracık'ta, Pursaklar'da ve Akyurt'ta da lavanta bahçesi oluşturuldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.