Ankara’nın her bir köşesi engelli vatandaşlara problem! Kahramankazan’da da aynı dert, aynı sorun!

Ankara’nın birçok ilçesinde anadolugazete.com.tr olarak yaptığımız araştırma sonucunda çevre düzenlemesi veya yaya geçitlerine yönelik çalışmalar, engelli vatandaşlara ya uygun değil ya da hiç düşünülmemiş! Kahramankazan ilçesinde de aynı manzara bizleri karşıladı.

Ankara’nın her bir köşesi engelli vatandaşlara problem! Kahramankazan’da da aynı dert, aynı sorun!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SAMET EKER

anadolugazete.com.tr olarak gittiğimiz ilçelerde her vatandaşın günlük yaşantısını eşit şartlarda devam ettirebilmesi için yaptığımız araştırmalar sonucunda Kahramankazan ilçesinde de karşılaştığımız manzara yine aynı oldu. Yerel yönetimlerin çalışmaları engelli vatandaşların günlük hayatını kolaylaştırmıyor…

img-2869.jpg

HİÇBİR ÇALIŞMA ENGELLİLERE YÖNELİK DEĞİL!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesi, Ankara Bulvarı üzerindeki kaldırımlarda engelli ve yayalar için gerekli düzenlemelerin yapılmaması nedeniyle sıkıntı yaşatıyor.

img-2848.jpg

Görme engelli vatandaşlar için sarı çizgi uygulamasının olmamasının yanı sıra yaya geçitlerindeki eksiklikler, yüksek kaldırımların olması ve rampaların bulunmaması tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların büyük zorluklar yaşamasına sebep oluyor. Yüksek kaldırımlar ve rampa eksikliği, tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların ana yoldan gitmek zorunda kalması hem trafiği hem de vatandaşları tehlikeye atıyor.

img-2872.jpg

GÜNLÜK YAŞANTILARI GÜVENLİ DEĞİL

Kahramankazan ilçesinde birçok noktada karşıdan karşıya geçiş bölgelerinde yaya geçitlerinin projeleri fiziksel engelli ve görme engelli vatandaşlar için ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor. Bununla birlikte, engelli rampalarının bulunduğu yerlerde araçların park etmesi ve yaya geçitlerinin kırık, dağınık durumda olması hem fiziksel hem de görme engelli vatandaşların güvenli geçişini tehlikeye atıyor.

img-2881.jpg

Bunun yanı sıra vatandaşların bu kaldırımda hareket etmesi de kolay değil. Yerel yönetimlerin planlama eksikliği ve vatandaşların bilinçsiz davranışlarıyla mücadele etmek adına, Kahramankazan ilçesindeki kaldırımlarda acil düzenlemeler yapılması, mevcut kurallara uyulması gerekiyor. Engelli ve yaya haklarına saygı gösterilmesi, herkesin güvenli bir şekilde ulaşım sağlamasıyla sonuçlanacaktır...

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.