Ankara'nın merkezinde soğuktan korunmaya çalışan evsiz vatandaş, koltuk süngerlerinden kendine yatak yaptı

Ankara'da yaşam devam ederken, sokaklarda kalan kimsesiz vatandaşlar soğuk havaların etkisiyle mücadele ediyor. Mithatpaşa Caddesi'nde yer alan üst geçitte, soğuk kış günlerinde barınmaya çalışan bir vatandaşın hikayesi, evsizlik sorununa dikkat çekti.

Ankara'nın merkezinde soğuktan korunmaya çalışan evsiz vatandaş, koltuk süngerlerinden kendine yatak yaptı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Ankara Kızılay'da Mithatpaşa Caddesi üst geçidinde yaşayan bir vatandaş, koltuk süngerlerinden kendine yatak yapmaya çalışarak yaşam mücadelesi veriyor.
Evsizlere yönelik yardım projelerinden haberdar olmayan vatandaşlar, evsizin yanından öylece geçiyor.

22.jpg

DIŞKAPI BARINMA EVİNDE SICAK YUVA İMKANI

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Dışkapı Barınma Evi'nde evsiz ve kimsesiz vatandaşlara 365 gün 24 saat sıcak bir yuva sunuyor. Başkent 153 üzerinden yapılan ihbarlar doğrultusunda ekipler, kimsesiz vatandaşları bulundukları yerden alıp tesise götürüyor. Bu hizmetle birlikte, Ankara'da yaşayan evsiz vatandaşlar için bir umut doğuyor.

33.jpg

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK

Ankara Valiliği, ‘Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi’ kapsamında, evsiz ve kimsesiz vatandaşları soğuk kış şartlarından korumak, rehabilitasyonlarını sağlamak ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla misafirhaneler oluşturuyor. Bu kapsamda valilik, 144 vatandaşa hizmet veren misafirhaneyi, yoğun talep üzerine 80 kişi kapasiteli ikinci bir misafirhane ile genişletileceğini duyurdu.

44.jpg

İHBAR HATLARINI ARAYARAK DESTEK OLABİLİRSİNİZ

Evsizler için başlatılan yardım projeleri, diğer illerde de devam ediyor. Sokakta yaşayan insanları ALO 153, 155, 156, 183 ihbar hatlarına ve kaymakamlıklara bildirerek destek olabilirsiniz. Unutmayalım ki, sıcak bir yuva, bir fincan sıcak çay, bir umut ışığı, bir insanın hayatını değiştirebilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum