Ankara'nın serinleten adresleri!

Başkent Ankara kültürel ve tarihi zenginliğinin yanı sıra doğasıyla da dikkat çekiyor. Bunaltıcı sıcaklardan kaçan Ankara halkı, özellikle hafta sonlarında serinlemek için o adreslere koşuyor.

Ankara'nın serinleten adresleri!
Yayınlanma:

Ankara'da şehrin sıkıcı havasından arınmak ve hafta sonunda bir değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar Başkent'in çeşitli ilçelerinde yer alan yeşil alanlara akın ediyor. Hem serinleten hem de rahatlatan bu alanlar Ankaralılar için farklı bir ortam sunuyor.

AYAŞ: HORLA ŞELALESİ

Ankara'nın Ayaş ilçesindeki Horla Şelalesi, doğanın kucağında stresli şehir hayatından kaçmak isteyenler için ideal bir rota sunuyor. Çanıllı Şelalesi olarak da bilinen bu doğa harikası, yoğun çalışma koşulları nedeniyle şehirden uzaklaşmak isteyenler için mükemmel bir seçenek.

kirmircayi.jpg

GÜDÜL: KİRMİR ÇAYI VE İNÖNÜ MAĞARALARI

Güdül'ün yeşil alanları arasında yer alan Kirmir Çayı ve tarihi İnönü Mağaraları ise Ankaralıların hafta sonu kaçamağı için popüler noktalardan biri haline gelmiş durumda. Doğal güzelliklerle bezenmiş bu bölgede, doğayla iç içe unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

kirmir-cayi.jpg

KIZILCAHAMAM: ALİCİN DERESİ

Kamp severlerin vazgeçilmezi Alicin Deresi ise hem muhteşem doğasıyla hem de tarihi Alicin Manastırı ile dikkat çekiyor. Kızılcahamam'ın sakin atmosferinde doğayla baş başa bir deneyim yaşamak isteyenler için ideal bir destinasyon.

alicinderesi.jpg​​​​​​​

AYAŞ: KİRAZDİBİ GÖLETİ

Ayaş'taki Kirazdibi Göleti, her sene düzenlenen Ayaş Festivali ile renkleniyor. Burada doğa yürüyüşleri, yoga veya balık tutma gibi aktivitelerle dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Ankara'ya yakın mesafede olması da ulaşımı kolaylaştırıyor.

kirazdibi.jpg​​​​​​​

ÇAMLIDERE: ALUÇDAĞI TABİAT PARKI

Son olarak, Ankara Çamlıdere'deki Aluçdağı Tabiat Parkı şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için bir kaçış noktası sunuyor. Ormanlık alanıyla günübirlik ziyaretçilere huzurlu bir ortam sağlayan bu park, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlere ideal bir seçenek sunuyor.

alucdagi.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.