Ankara’nın sessiz köşesi: Portakal Çiçeği Parkı

Çankaya’nın birçok işlek ve kalabalık parkının yanında Portakal Çiçeği Parkı size sessiz bir vadi olarak kendini sunuyor.

Ankara’nın sessiz köşesi: Portakal Çiçeği Parkı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Atakule’ye yolunuz düşerse, muhakkak birkaç dakikalık yürüyüşle bu parka uğramanızı tavsiye ederiz.

Atakule’nin dibindeki Botanik Park kadar seveceğiniz Portakal Çiçeği, uzun yürüyüş yolları, sessiz sakin bir şekilde vakit geçirebileceğiniz bankları, ağaç altlarına ve özellikle vadi kısmına sandalyenizi atıp oturacağınız ve sadece doğayı dinleyebileceğiniz harika bir alternatif olarak duruyor.

p-c-1.jpg

Arkadaşlarınızla piknik yapabileceğiniz kısıtlı da olsa masaları da olan parkta, kendiniz de masa sandalye getirerek herhangi bir konumda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

p-c-3.jpg

PORTAKAL ÇİÇEĞİ PARKI’NIN TARİHÇESİ

Portakal Çiçeği Parkı; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir parktır. Adını, kurulu olduğu Portakal Çiçeği Vadisi ve bu vadinin içindeki Portakal Çiçeği Tower'dan almaktadır. 44 bin 700 metrekarelik toplam alana sahip olan parkın 40 bin metrekaresi peyzaj alanı, 100 metrekaresi havuz ve 100 metrekaresi ise spor sahasından oluşmaktadır.

c-2.jpg

70'li ve 80'li yıllarda parkın bulunduğu vadi bir gecekondu mahallesiydi. Gerek binaların dayanıksız ve estetikten uzak olması, gerek de vadinin doğal düzeninin bozulup olduğu gibi kullanılamamaya başlaması; Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilgili bakanlıkların araya girerek burada bir kentsel dönüşüm projesi başlamasına sebep olmuş ve Portakal Çiçeği Parkı da bu dönüşüm sonucunda yeşil alan olarak şehre kazandırılmıştır.

p-c-4.jpg

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum