Ankara'nın ünlü lezzetlerinden biri: Kızılcahamam Kavurması
Ankara'nın yöresel lezzetlerinde bu defaki durağımız olan Kızılcahamam'da meşhur Kızılcahamam Kavurması'nı keşfediyoruz. Et severlerin tadına bayılacağı bu lezzetin tarifini sizler için araştırdık...
Ankara, çok farklı yöresel lezzetleriyle damaklarımızı şenlendirmeye devam ediyor. Tazecik dana etinden yapılan muhteşem Kızılcahamam Kavurması, Kızılcahamam'a gidildiğinde mutlaka denenmesi gereken bir ana yemek olarak sizlerin keşfini bekliyor.
ANKARA'NIN EN ÜNLÜ ANA YEMEKLERİNDEN BİRİ
Kızılcahamam doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra yöresel mutfağı ile de ön plana çıkıyor. Türk mutfağının olmazsa olmazı et yemeklerinde, Kızılcahamam Kavurması yörede en çok yapılan yemeklerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Sofrasından et yemeği eksik olmayan kişiler için lezzetli bir tercih olan bu kavurma, bölgede yetiştirilen dana ve kuzu etlerinden elde ediliyor. İçerisine eklenen doğal sebzelerle de damak çatlatan bir hal alıyor. Ankaralılar tarafından sıkça yapılan Kızılcahamam Kavurması hem şehrin hem de ilçenin adını duyuran ünlü yemeklerden biri olarak biliniyor.
KIZILCAHAMAM KAVURMASI NASIL YAPILIR?
Kızılcahamam Kavurması için gerekli olan malzemeler:
- 1 kilogram dana veya kuzu eti
- 4 adet sivri biber
- 3 orta boy domates
- 2 orta boy kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 fincan sıvı yağ
- Kekik
- Tuz
Kızılcahamam Kavurması yapım aşamaları:
- Etler, küçük olacak şekilde kuşbaşı olarak doğranıp, saç üzerinde sıvı yağda kavrulur.
- Kuru soğan, sarımsak, biber ince ince doğranarak ete ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
- Sonrasında domatesin kabukları soyulup ince ince doğranıp, tuz ve kekikle birlikte ilave edilir.
- Et piştikten sonra ateşten alınır.
- Yöresel bazlama, bal, tereyağ eşliğinde iç pilavı ile birlikte servise sunulur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.