Ankara'ya metrobüs hattı önerisi: Kayaş'tan başlayacak Taurus'ta bitecek

Ankara'da toplu ulaşım ve trafik sorunu gündemdeki yerini korurken, metrobüs hattı önerisi geldi. Kayaş'tan başlayarak Taurus AVM'de sonra erecek 25 kilometrelik metrobüs hattının Başkent trafiğini rahatlatabileceği ifade ediliyor.

Ankara'ya metrobüs hattı önerisi: Kayaş'tan başlayacak Taurus'ta bitecek
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Ankara'da toplu ulaşımın yetersizliği ve her geçen gün artan trafik sorunu tartışılmaya devam ederken metrobüs hattı önerisi geldi.

Mamak ilçesindeki Kayaş semtinden başlayıp, 19 Mayıs Bulvarı, Turgut Özal 2 Bulvarı ve Mevlana Bulvarı üzerinden Taurus AVM'nin bulunduğu bölgede bitecek 25 kilometre uzunluğunda metrobüs hattının yapılabileceği belirtildi.

metrobus-hatti-guzergah-001.jpg

Başkent'te trafiği ve toplu ulaşımı rahatlatacağı ifade edilen metrobüs hattı önerisi AK Parti Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan geldi. Ünal, Ankara'yı boydan boya kesen 25 kilometrelik hattan Metro'ya geçişlerin mümkün olacağını, bazı bölgelere de yolcuların otobüs ringleriyle tanışabileceğini ifade etti.

ankara-metrobus.jpg

YENİKENT-ULUS-KARAPÜRÇEK HATTINDA TEST SÜRÜŞÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda metrobüsler için ilk adımı atmıştı. Yolculuk süresini azaltacak yüksek kapasiteli elektrikli metrobüsler (e-BRT) Yenikent - Ulus - Karapürçek güzergâhında test sürüşlerine başlamıştı.

2035 yılında 300 bin Ankaralıya hizmet vereceği öngörülen projenin güzergâhı, Yenikent merkez, Ayaş Yolu, İstanbul Yolu, Yenimahalle Kavşağı, Ulus ve Karapürçek Mahallesi olarak belirlenmişti.

metrobus-1-001.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.