Ankara'ya özgü vitamin deposu bir yemek: Kuru Domates Yemeği
Ankara mutfağına özgü yeni lezzet durağı Kuru Domates Yemeği, tap taze Ankara domateslerinden hazırlanan kurutmalıkla kış aylarının vazgeçilmezi haline geliyor. Tam tamına bir vitamin deposu olan bu farklı yemeği keşfedin...
Ankara, kendisine özgü yemekleriyle çoğu kişinin ilgi odağı olurken bu defa da Kuru Domates Yemeği ile öne çıkıyor. Ankara'nın köylerinde yetiştirilen nefis domatesler kurutularak Kuru Domates Yemeği'nin ana maddesi haline geliyor. Özellikle kış aylarında taze domates yerine tüketilen domates kuruları, Kuru Domates Yemeği'nin içinde bambaşka bir lezzet şölenine dönüşüyor.
VİTAMİN DEPOSU BİR YEMEK
Kuru Domates Yemeği, çok vitaminli bir yemek olup, büyük küçük herkesin çok seveceği bir yemektir. Yaz mevsiminde sımsıcak güneşin altında kurutulan domatesler birçok vitamin açısından zengin hale gelir ve tüketildiğinde birçok fayda sağlar.
Kış mevsiminde, yaz lezzetlerini aratmayan Kuru Domates Yemeği, hem gündelik menülerde hem de misafir menülerinde tercih edilebilir. Genellikle çoğu kişi tarafından bilinmeyen bu yemeği, ilk defa yiyen kişiler kesinlikle tarifini isteyecek.
KURU DOMATES YEMEĞİ NASIL YAPILIR?
Kuru Domates Yemeği için gerekli malzemeler:
- 1 kase kuru domates
- 3-4 baş (iri doğranmış) kuru soğan
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı yağ
- 1 fincan su
Kuru Domates Yemeği yapılışı:
- İri doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Bir yemek kaşığı salça eklenir.
- Yıkanıp doğranmış kuru domatesler ilave edilir, iki dakika karıştırılır.
- Bir buçuk su bardağı su konulup, on dakika pişirilir.
- Daha sonra yıkanmış pirinç eklenerek iki dakika daha pişirilir.
- Servise hazır hale getirilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.