ASKİ'den bir uyarı daha: Bulaşıkları makinede yıkayın

Sosyal medya hesabı üzerinden pratik su tasarrufu yöntemlerini paylaşan ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankaralılar için yeni bir uyarıda bulundu.

ASKİ'den bir uyarı daha: Bulaşıkları makinede yıkayın
Yayınlanma:

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı "Pratik su tasarrufu yöntemleri" paylaşımlarıyla Ankaralılara uyarıda bulunuyor.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'yı besleyen barajlardaki doluluk oranını azalmasıyla birlikte Başkentlilere su tasarrufu çağrısı yaptı. Daha önce damlatan muslukların tamir ettirilmesi, halıların yıkanması yerine silinmesi ve diş fırçalarken musluğun açık bırakılmaması uyarısında bulunan ASKİ, bu defa "Bulaşıklarınızı makinede yıkayarak suyu tasarruf edebiliriz" dedi.

BARAJLARDAKİ SU SEVİYESİ AZALIYOR

ASKİ Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Ankara'ya içme suyu sağlayan barajlardaki doluluk oranı her geçen gün azalıyor.

24 Eylül'de toplam doluluk oranı yüzde 36.37, aktif doluluk oranı yüzde 27.76 olan barajlardaki son durum netleşti. Aradan geçen 8 günlük sürede toplam doluluk oranı yüzde 35.82'ye, aktif doluluk oranı ise yüzde 27.14'e düştü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.