ASO'dan anlamlı Çanakkale gezisi

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. OSB’de bulunan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğrencileri 'Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi' (SİMEP) kapsamında Çanakkale'yi ziyaret etti.

ASO'dan anlamlı Çanakkale gezisi
Yayınlanma:
Güncelleme:

'Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi' kapsamında gerçekleştirilen geziye toplamda 204 kişi katıldı. Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’nda, tarihin izlerini taşıyan cepheleri ve şehitlikleri ziyaret eden öğrenciler, şehit düşen askerler için dua etti.

Seyit Onbaşı’nın destansı hikâyesini gözler önüne seren Rumeli Mecidiye Tabyası ve Seyit Onbaşı Heykeli’ni ziyaret eden öğrenciler, tarihin sayfalarında yer alan kahramanlığı yaşama fırsatı buldu. Aynı zamanda, Çanakkale’de kara savaşının seyrini değiştiren çarpışmalardan birinin yaşandığı Conkbayırı'nı gezerken duygusal anlar yaşadı.

aso3.jpg

Gezi kapsamında Nusret Mayın Gemisi, Kilit Bayırı, Mecidiye Tablası, Şahindere Şehitliği gibi önemli noktaları ziyaret eden öğrenciler, tarihe yolculuk etti.

Öğrenciler, Çanakkale gezisinin kendileri için çok değerli olduğunu ifade ederek, yaşadıkları duygusal anlar ve tarihi zenginliklerle dolu deneyimlerin, onları daha fazla çalışmaya ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya teşvik ettiğini belirtti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.