Atatürk'ün Mahallesi'ne yeni aday: Eda Uluyurt Mebusevleri için yola çıktı!

Çankaya Mebusevleri Muhtar Adayı Eda Uluyurt, 24 yıldır yaşadığı mahallesinde muhtarlığa talip oldu. Uluyurt, mahallenin asırlık ağaçlarını korumak, farklı kültürleri bir araya getirmek ve hizmet için kolları sıvadı.

Atatürk'ün Mahallesi'ne yeni aday: Eda Uluyurt Mebusevleri için yola çıktı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın tarihi mahallelerinden Mebusevleri, yerel seçimler öncesi hareketli günler geçiriyor. Geçmişten bu yana Başkent'in parlayan semtlerinden olan Mebusevleri Muhtar Adayı Eda Uluyurt, anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Eda hanım, öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız?

Mebusevleri Mahallesi'nde 24 yıldır yaşıyorum. Evliyim ve iki çocuğum var. Halkla ilişkiler mezunuyum ve uzun yıllar ülkemizin önemli firmalarında çalıştım. Mahallemizi önemsediğim için muhtarlığa aday oldum. "Mahallemi Seviyorum" sloganımla bu yolda yürüyorum.

Sizi muhtar adayı olmaya sevk eden sebep ne?

Mahallemizin gelişimine katkı sağlamak istiyorum. Apartman yöneticilerimizle kuracağımız WhatsApp grupları sayesinde mahalle sakinlerimizden sürekli haberdar olacağım. Yeni ve pratik yaklaşımlarla muhtarlığımızı dijital çağa uyumlu hale getireceğim.

muhtar.jpg

Mahalleniz ile ilgili projelerinizden bahseder misiniz?

Elbette, mahallemiz Ankara'nın birçok tarihi olayına şahitlik etmiş asırlık ağaçlarla dolu. Fakat, bu ağaçlar resmi olarak korunmadığı sürece, seçim dönemlerinde afiş asmak için zımbaların yapıldığı, inşaat faaliyetleri için kesilebilen odun parçalarından başka bir anlam ifade etmeyecek. Biz ağaçları korumaya alacağız. Hepsinin ismi ve hikâyesi olacak.

''ÖREN SOKAĞIN ÇINARLARI ÇOK KIYMETLİ''

Ören Sokak, hepimizin tanıdığı akademisyen, sanatçı, müzisyen, yazar ve edebiyatçı büyüklerimizle dolu bir sokak. Birbirinden kıymetli isimlerin yaşadığı bu sokakta düzenlenecek etkinliklerle büyüklerimizle gençleri bir araya getireceğim. Orta yaşlı jenerasyon kadar üniversitelere yakın olması sebebiyle genç nüfusun da fazla olduğu bir mahallede yaşıyoruz. Gençlerin büyüklerimizle daha sık vakit geçirmesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü onlardan öğrenecekleri çok şey var.

muhtar2-001.jpg

''ATATÜRK'E KOMŞUYUZ, MİLLİ BAYRAMLAR DAHA COŞKULU GEÇECEK''

Mahallemizin evleri Anıtkabir'e bakar. Her milli bayramda bayraklarla kaplı coşkulu bir mahalle oluyoruz. Milli bayram geleneklerimizi daha da aktif hâle getirecek etkinlikler düzenleyeceğim. Genci yaşlısı bu etkinliklere katılarak bir arada olacak.

''MAHALLE ŞENLİKLERİ DÜZENLEYECEĞİZ''

Mahallemizde Balkan ve Selanik göçmenleri ağırlıklı olmak üzere çeşitli kültürlere sahip insanlar yaşıyor. Onların kültürlerini ve geçmişlerini yaşatmak için göçmen geceleri düzenleyeceğiz. Böylece mahallemiz daha renkli ve bir arada yaşama kültürünü destekleyen bir yapıya kavuşacak.

muhtar-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum