Avukat Belen Nesil Coşğun'un katil zanlısı hakkında iddianame hazırlandı

24 yaşındaki Avukat Belen Nesil Coşğun, Ankara'da yaşanan acı bir olay sonucu silahla vurularak öldürüldü. Olayın şüphelisi olarak Muhammet Balcı isimli kişi, "kadına karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle iddianame ile yargılanacak.

Avukat Belen Nesil Coşğun'un katil zanlısı hakkında iddianame hazırlandı
Yayınlanma:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 15 Haziran'da Çankaya ilçesinde bulunan bir rezidans dairende Coşğun ve erkek arkadaşı Balcı arasında bir tartışma çıktı. Bu tartışma zaman içinde şiddetli bir kavgaya dönüştü. Olay sırasında, Coşğun, cep telefonunda bulunan Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden üç kez yardım talebi gönderdi. Ancak bu sırada şüpheli Balcı, ruhsatsız bir tabanca ile bir el ateş ederek Coşğun'un göğüs bölgesinin sol alt kısmına ciddi bir yara açtı.

Silah sesini duyan apartman sakinleri olay yerine geldi. Katil zanlısı Balcı, ağır yaralanan Coşğun'u kucaklayıp asansör önüne taşıdı. Ancak 112 Acil Sağlık ekipleri olay yerine ulaştığında, Coşğun'un hayatını kaybettiği öğrenildi.

ZANLININ MÜEBBET HAPİS CEZASI İLE YARGILANMASI TALEP EDİLYOR

Bu trajik olayın ardından şüpheli Balcı, "kadına karşı kasten öldürme" suçuyla suçlanmaktadır ve iddianame onun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanmasını talep etmektedir.

Balcı ifadesinde, Coşğun ile olaydan yaklaşık 2 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve bu sürecin ardından 4-5 ay boyunca telefonla görüştüklerini anlattı. 2022 yılının Şubat ayından itibaren ise birlikte vakit geçirmeye başladıklarını ifade etti. Olayın yaşandığı günün sabah saatlerinde, Coşğun ile aynı odada uyandığını, ardından banyoya gitmek için odayı terk ettiğini belirten Balcı, bir süre sonra yatak odasından gelen silah sesini işittiğini iddia etti.

Balcı, hemen Coşğun’un yanına koştuğunu yatakta boynu sağ tarafa gelecek şekilde yattığını, gözlerinin açılıp kapandığını söyledi. Coşğun’un geceliğini açan Balcı, sol göğsünün göğüs ucu yakınında yarayı gördüğünü ancak kan olmadığını aktardı Balcı 112’yi arayarak adres verdiğini, güvenliği aradığını, 112 ve güvenlik gelmeyince de Coşğun’u kucaklayarak asansörün oraya getirdiğini sözlerine ekledi.

ZANLI, COŞĞUN’UN: KADES UYGULAMASINA BASTIĞINI GÖRMEDİM

Ardından “güvenlik geldi. Belen Nesil'in nabzı atıyordu, 112 görevlileri Belen Nesil'e müdahaleye başladı” diyen Balcı, Coşğun'un KADES uygulamasına bastığını görmediğini, silah sesini duyar duymaz 112'yi aradığını ifade etti.

BALCI: COŞĞUN’U ÇOK SEVİYORUM

Balcı, Coşğun'u vurmadığını, intihar ettiğini iddia etti. Balcı, Coşğun’u çok sevdiğini ve silahla vurmasının imkansız olduğunu dile getirdi. Balcı, Ankara’da eşi adına savunma sanayi firması olduğunu evli ve 1 tane de çocuğunun olduğunu kaydetti.

Balcı, “Sabit konut adresim ve iş yeri adresim vardır, iş hayatım ve bakmakla yükümlü olduğum ailem göz önüne alınarak serbest bırakılmamı talep ediyorum." dedi.

Müşteki Aydın C. de iddianamedeki ifadesinde, “Kızım hayat dolu biri. Maddi ve manevi sıkıntısı yok. Yeni büro açtı. İntihar etmesi için hiçbir neden yok. Kızımı öldüren Muhammet Balcı’dan şikayetçiyim” diye beyan etti.

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporu, iddianameye ek olarak sunuldu. Raporda, ölümün, ateşli silah mermisi tarafından neden olunan iç organ yaralanmalarından kaynaklanan iç ve dış kanama sonucu gerçekleştiği tespit edildi. Ayrıca, atışın bitişik atış mesafesinden yapıldığı raporda belirtildi.

ZANLI 1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASIYLA YARGILNMASI TALEP EDİLDİ

İddianamede, şüpheli Balcı'nın "kadına karşı kasten öldürme" suçundan yargılanması talep edilerek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Ayrıca, Balcı'nın "ruhsatsız tabanca taşımak" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Müşteki ailenin avukatı Mehmet Rıfat Bacanlı, Coşğun'un kendi yanında staj yaptığına ve 14 ay birlikte çalıştıklarına söyleyerek, hayat dolu bir kız olduğunu Sivil toplum örgütlerinde çalışarak insanlara faydalı olmaya çalıştığını, Deprem zamanında, deprem bölgelerine giderek 1 ay kadar depremzedelere yardım ettiğini, insanlara yardım etmeyi seven bir kız olduğunu dile getirdi.

Avukat Bacanlı, Belen Nesil Coşğun'un ocak ayında avukatlık ruhsatını alarak kendi ofisini açtığını ve bu sırada bir ilişkisi olduğunu aktardı.

AVUKAT BACANLI: BELEN SAĞ ELİNİ KULLANIR

Avukat Bacanlı, Belen Nesil Coşğun’un olaydan önce 3 kere KADES uygulamasına bastığını, aynı zamanda Belen’in sağ elini kullandığını fakat merminin sol taraftan girdiğini ve olay öncesinde de maktul Belen'in arkadaşlarını arayıp yaşadığı ilişkilerden dolayı hem arkadaşlarını hem de çevresini sıkıştırdığını, bunların hepsinin dosyanın içinde ifadelerle mevcut olduğunu belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.