Ayvalı Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı anadolugazete.com.tr'ye konuştu

Keçiören Ayvalı Mahallesi'nin ilk kadın muhtarı Hüsniye Aydın, beş yıllık muhtarlık tecrübesini anadolugazete.com.tr‘ye anlattı. İlk günden bu yana yaptığı tüm faaliyetleri tek tek sıralayan Aydın, “Muhtarlık para kazanmak için yapılabilecek bir iş değil.” dedi.

Ayvalı Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı anadolugazete.com.tr'ye konuştu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara'nın Keçiören ilçesine bağlı Ayvalı Mahalle Muhtarı Hüsniye Aydın, 5 yıllık görev süresini ve yeni dönemde seçilmesi halinde yapacaklarını anadoulgaze.com.tr'ye anlattı. Mahallenin ilk kadın muhtarı olarak öne çıkan Hüsniye Aydın, göreve gelir gelmez ev hanımlarının sosyalleşmesine katkı sağlamak için kolları sıvadı. Kadınların eğitiminden ekonomisine kadar bir dizi projeye imza atan Aydın, "Muhtarlık makamı para kazanma makamı değildir." dedi.

2019 seçimlerinde mazbatasını alıp muhtarlık koltuğuna oturan Hüsniye Aydın, geride kalan 5 yıllık çalışmasını ve gelecek için yapacaklarını şöyle anlattı:

"HANIMLAR İÇİN EL EMEĞİ PAZARI OLUŞTURDUK"

"Muhtarlığa başladığım ilk haftalarda yaptığım ziyaretler esnasında ev hanımlarının sosyalleşmesi ve daha çok hayatın içinde olabilmeleri için bazı projeler yapmayı düşündüm. Mahallemizin kadınları, 'Biz bir şeyler yapıyoruz fakat satacak alan bulamıyoruz.' dediklerinde işe mahallemizin pazar yeriyle görüşerek başladım. Sosyal medya hesaplarımdan yaptığım duyurularla birlikte kısa sürede harika bir ekip olduk. Ev hanımlarının sosyalleşmesi için başlattığımız el emeği pazarları zaman içerisinde onlara bir ek gelir oluşturdu."

aydin.jpg

"MAHALLEMİZDE OKUMA YAZMA KURSLARI AÇTIK"

"Mahallemizdeki okullarla anlaşıp okuma-yazma kurları açtık. Bir teyzemizin okumayı öğrendikten sonra, kızından gelen 'Anne, ben eve geliyorum, bana patates kızartır mısın?' mesajını okuduğundaki mutluluğunu hâlâ unutamam. Bu yüzden açtığımız kurslar arasında benim için en özel olanı okuma-yazma kurslarıdır."

İŞARET DİLİ KURSUNDAN İŞ YERİNE AÇILAN KAPILAR

"İşitme engelli insanlarımızla iletişim kurabilmek, empati ve anlayış duygusunu geliştirmek en başta kendimin arzuladığı bir şeydi. Uzun çabalarımızın sonunda mahallemizde bir işaret dili kursu açmayı başardık. İşsiz gençlerimizden, hemşirelere, ev hanımlarına kadar birçok kişi, bu eğitimi aldı. İşaret dili bilmenin avantajlarından yararlanarak hastanelerde işe başlayanlar oldu. Attığımız her adım bize farklı bir iyiliğin kapısını araladı."

"SOSYALLEŞMEK PARASIZ OLMALI"

"Pandemi dönemiyle birlikte hayatımızdan uzaklaşan sosyallik kavramını yedinden canlandırdık. Herkesin evinden çıkıp farklı deneyimler yaşama hakkının olduğunu düşünüyorum. Bunu destekleyen en küçük yapı taşı muhtarlar olmalı. Açtığımız resim, gitar, bağlama kursları insanların hayatında renkli bir pencere açarken; bahar şenlikleri, yıl sonu etkinlikleri ve kent gezilerimiz bizleri karantina döneminin ruhundan uzaklaştırdı."

saglik-ocagi.jpg

MAHALLE KONAĞI VE SAĞLIK OCAĞI SORUNU

"Biz 40 bin nüfuslu bir mahalleyiz. Sağlık ocağımızın fiziki koşulları bizi çok zorluyor. Bu konuda Ankara İl Sağlık Müdürlüğüne kadar gittik. Sesimizi duyurmaya devam ediyoruz. Bir sağlık ocağının fiziki koşulları, hastaların rahatça tedavi görebilecekleri, temiz ve hijyenik bir şekilde düzenlenmelidir. Mahallemizde idrar tahlilini evinden getiren vatandaşlarımız var. Bu konuda elimizden gelen çabayı sürdürüyoruz. Düğün, nişan, sünnet ve çeşitli organizasyonların rahatça yapıldığı bir mahalle konağımızın olması en büyük isteklerimiz arasında yer alıyor."

"MUHTARLIK PARA İÇİN YAPILACAK BİR İŞ DEĞİL"

"Adaylığını yeni koyan muhtarlar için söyleyeceğim en önemli şey, muhtarlığın para için yapılan bir iş olmamasıdır. İnsanları sevmek ve yardımlaşma duygunuzun olması bu işin sırrı diyebilirim. Örneğin, asrın felaketi 6 Şubat depreminde mahallemize gelen aileler için hemen bir online deprem dayanışma grubu kurduk ve o dönem gece gündüz çalışarak yaraları sarmaya çalıştık. Sevgi ve fedakarlık her şeyin başı. Bundan sonra da mahallemizin ihtiyaçları için çalışacağız."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.