Balcı: Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasında bütçe polemiği yaşandı. Altındağ’ın örnek gösterilmesine tepki gösteren Başkan Balcı “Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur” dedi.

Balcı: Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur
Yayınlanma:
Güncelleme:

AK Parti Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ile CHP Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras arasında twitter’da bütçe polemgi yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada belediye olarak; Ankara Altındağ Belediyesi’nden 25 milyon TL fazla ödenekle zor şartlarda hizmet verdiklerini dile getirmişti. Bunun üzerine Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da sosyal medya hesabı twitter üzerinden Başkan Aras’a cevap verdi. İşte polemiğe neden o paylaşımlar ve verilen karşılıklı cevaplar.

ARAS: ALTYAPI SORUNLARININ NEDENİ BÜTÇE YETERSİZLİĞİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Arak twitter’da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Günaydın, Bodrum’un kalbi olan güzel insanları ve Bodrum’un dışında yaşayan Bodrum sevdalıları. Yaz döneminde, 181.541 kişi olan resmi nüfusunun 7-8 katına yakın insanı devasa bir yarımada geneline yayılmış olan turizm tesislerinde ve özel konutlarda ağırlayan “dünya markası” Bodrum’un Belediyesi, 396 bin kişiye hizmet veren Ankara Altındağ Belediyesi’nin yıllık bütçesi olan 440 milyon liradan 25 milyon lira fazla bir bütçe ile gerçekten çok zor şartlarda hizmet veriyor. Sadece Bodrum geneline yayılmış olan 6 bin çöp noktası bile Bodrum Belediyesi tarafından verilen hizmetin boyutlarını anlayabilmek için yeterli. Ayrıca, Bodrum’un sabit nüfus artışına paralel olarak artan altyapı yetersizliğinin tamamen çözülmesi için gerekli olan paranın da 5 milyar TL yani, belediyemizin 11 yıllık bütçesine eşit olduğunu, önemle belirtmek istiyorum. Dolayısıyla, Bodrum’a ve belediyesine vurmayı görev haline getirmiş olanlar, gerek Bodrum’a gerekse Belediyesine büyük haksızlık ediyorlar çünkü, 5 milyar dolara yakın büyüklükte yatırım alarak ülke ekonomisine olağanüstü katkılar sağlayan Bodrum’un yaşadığı altyapı sorunlarının sebebi, belediyesinin iş bilmezliği değil, yetki ve bütçe yetersizliği” ifadelerini paylaştı.

BALCI: ÖZEL KALEM BÜTÇENİZİ DÜŞÜRÜN

CHP Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın bu açıklamasının ardından AK Parti Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da kendisine yine sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi. İşte Başkan Asım Balcı’nın o açıklamaları, “ Öncelikle Bodrum ile Altındağ'ı kıyaslamanız oldukça yanlış olmuş... Sizin sadece yazın nüfusunuz yoğunken Altındağ'ın her gün nüfusu 1.5 milyonun üzerine çıkmaktadır. Yani Altındağ Belediyesi 398.000 nüfusu için ayrılan bütçe ile 1.500.000 Ankaralı'ya hizmet vermektedir. Altındağ; üniversiteleri, hastaneleri, tarihi alanları, müzeleri, kent meydanları ile adeta başkentimizin içerisinde başkenttir. Altındağ aralarında;

Hacettepe Üniversitesi merkez kampüsü ve hastaneleri, Ankara Üniversitesi ibni Sina Hastanesi, Ankara Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, 75. Yıl Diş Hastanesi, Zekai Tahir Burak Pandemi Hastanesi gibi Türkiye'nin en büyük hastaneleri, Ankara Adliyesi, TCDD Tren Garı, Anadolu Medeniyetleri Müzesi başta olmak üzere, Etnografya Müzesi, Resim ve Heykel Müzesi gibi müzeleri barındıran, Ankara Kalesi ve Hacı Bayram-ı Veli Camii gibi yüzlerce tarihi ve turistik değerlere ev sahipliği yapan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu 1. ve 2. Meclis Binaları ve Ulus Atatürk Heykeli gibi önemli değer ve merkezlerin bulunduğu Ankara'nın kalbinde yer alan bir ilçedir.

Altındağ'da yaz-kış demeden her gün 10 binden fazla noktadan çöp toplamaktayız. Biz elimizdeki bütçenin yarısını yatırıma harcayarak sorunları aşıyoruz. Size de tavsiyemiz yaklaşık 4 milyon TL olan özel kalem bütçenizi bizim gibi 1 milyon TL’ye düşürerek yatırıma daha çok bütçe ayırmanız. Bahane üretmek kolay, iş yapmak zordur... Saygılar...” diyerek karşılık verdi.

Kaynak:Bülten

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.