Yargıtay Başkanı Kerkez: "Liyakat hususuna önem verilmeli"

Yargıtay Başkanlığında düzenlenen 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ve birçok üst düzey davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Kergez, liyakat hususuna dikkat çekti.

Yargıtay Başkanı Kerkez: "Liyakat hususuna önem verilmeli"
Yayınlanma:

Törende konuşan Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Türkiye’nin daha demokratik, özgürlükçü ve çağdaş bir Anayasa'ya ihtiyaç duyduğunu belirtti. Kerkez, "Ülkemizi çok seven ve ülkemiz için en iyisini isteyen herkesin bir araya gelmesi ile milletimize yakışan bir Anayasa’yı oluşturacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI ERİNÇ SAĞKAN’DAN GAZZE VURGUSU

Açılış töreninde konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, Gazze’de yaşanan katliamların uluslararası kamuoyunda yeterince tepki görmediğini belirtti. Sağkan, “Gazze, insanlığın turnusol kağıdıdır” ifadeleriyle, İsrail’in katliamlarının soykırım suçunu taşıdığına ilişkin Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvurduklarını açıkladı. Sağkan, adalet arayışının sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada devam etmesi gerektiğini vurguladı.

YARGI SİSTEMİ VE LİYAKAT ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER

Başkan Kerkez, yargı sisteminin daha verimli hale gelmesi için Adalet Bakanlığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ile Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, yargılama sürelerinin uzamasının önüne geçilmesi için dava sebeplerinin iyi incelenmesi ve çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Liyakat konusuna da değinen Kerkez, “Hâkim ve savcılarımızın mesleğe alımlarında ehliyet, kabiliyet ve özgüven gibi özelliklere büyük önem verilmelidir” dedi.

“YENİ ADLİ YILI AÇIYORUM”

Konuşmasının sonunda, 2024-2025 Adli Yılının açılışını yapan Kerkez, “Adalet ve güven ortamının daha da gelişmesi, davaların daha çabuk sonuçlanması ve vatandaşlarımızın haklarına daha hızlı ulaşması temennisi ile yeni adli yılı açıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da adalet sistemine gösterdiği duyarlılık ve iradesinden dolayı teşekkürlerini sunan Kerkez, yeni adli yılın tüm yargı mensupları için hayırlı olmasını diledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.