Başkan Odabaşı: Mogan Gölü’nü eski görüntüsüne kavuşturacağız

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Mogan Gölü ile Sukesen Deresi’nin birleşim noktasında yıllardır biriken atıkların temizlenmesi için başlatılan çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Odabaşı: Mogan Gölü’nü eski görüntüsüne kavuşturacağız
Yayınlanma:

Başkan Odabaşı, “Özellikle 2010 yılından sonra hiçbir çalışma yapılmadığı için ciddi bir atık birikmesi oluştu. Bu birikinti, Sukesen Deresi’nin akışını engellemeye başlamış ve olası bir yağışta su baskınlarına yol açabilecek bir seviyeye ulaşmıştır. Gölün doğal dokusunu koruyarak, Mogan Gölü’nü geçmişteki güzel görüntüsüne kavuşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Başkan Odabaşı, temizlik çalışmalarına dair detayları aktararak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden alınan izinler doğrultusunda Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışmaları anlattı.

"GÖLBAŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE"

Mogan Gölü’nün Gölbaşı için kritik bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Odabaşı, “Sukesen Deresi’nin Mogan Gölü ile birleştiği noktada yıllarca biriken atıkları temizlemek amacıyla çalışmalar başlattık. Belediyemizin araçlarıyla hem su yüzeyindeki atıkları hem de birikmiş atıkları temizliyoruz. Ayrıca, Devlet Su İşleri’nden ekskavatör yardımı da aldık” şeklinde konuştu.

img-20241004-wa0004.jpg

KİRLİLİK GİDECEK VE DOĞAL DOKU GELECEK

Çalışmalar sırasında Mogan Gölü’nün doğal dokusunu korumak için gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Başkan Odabaşı, “Bölgedeki hayvanların kuluçka dönemlerinin sona ermesini bekledik. Kuluçka dönemi geçtiği için, hiçbir canlıya zarar vermeden, yıllardır birikmiş çamuru ve atıkları temizliyoruz. Bu birikinti, Sukesen Deresi’nin akışını engellemeye başladı ve yağışlarda su baskınlarına neden olabilecek bir seviyeye geldi. Ayrıca, göldeki kirlilik su sirkülasyonunu engelleyerek oksijen seviyesinin düşmesine ve dolayısıyla canlı türlerinin azalmasına yol açıyor. İnşallah Mogan Gölü’nü geçmişteki güzel görüntüsüne kavuşturacağız” dedi.

Başkan Odabaşı, çalışmalara destek veren tüm kurumlara teşekkür ederek, daha yaşanabilir bir Gölbaşı için çalışmaların aralıksız devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.