Vatandaşlardan Meclis'e ilginç başvuru: Uzun evliliğe maaş verilsin

TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuran vatandaşlardan bazılarının talepleri dikkat çekti. Kimi evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanmasını isterken kimi ise sinyal vermeyen sürücülerin ehliyetinin iptal edilmesini istedi.

Vatandaşlardan Meclis'e ilginç başvuru: Uzun evliliğe maaş verilsin
Yayınlanma:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonuna vatandaşlardan gelen bazı dilekçelerdeki talepler dikkat çekiyor. Komisyon, yapılan başvuruları karara bağlarken talepler arasında şaşırtıcı öneri ve istekler de yer alıyor.

Bir vatandaş, evliliğini uzun süre yürüten kadınlara maaş bağlanması için Dilekçe Komisyonu’na başvurdu. Ankara'da bir başka vatandaş, sinyal vermeyen sürücülerin ehliyetinin geri alınabilmesi için kanuni düzenleme yapılmasını talep etti.

Van'dan başvuru yapan bir vatandaş ise sokak düğünlerinin ve havai fişek patlatılmasının yasaklanmasını istedi. Dikkat çeken taleplerden biri de 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz seyahat hakkının kaldırılması oldu.

Oyun konsollarının gümrük vergisinden muaf tutulması ve suçluların aile soyağaçlarından çıkarılması da Dilekçe Komisyonuna yapılan başvurular arasında yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.