Başkent Ankara'nın iki yüzü! Bir tarafta sel ve sağanak, diğer tarafta kavurucu sıcaklar

Başkent Ankara’da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış, sel baskınları ve fırtınanın ardından kavurucu sıcaklar şehri etkisi altına almaya başladı. Ankara Valiliği ise aşırı sıcaklara karşı Başkentlilere dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Başkent Ankara'nın iki yüzü! Bir tarafta sel ve sağanak, diğer tarafta kavurucu sıcaklar
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’da geçtiğimiz hafta şiddetli sağanak ve sel baskınları etkili oldu. Ankara'nın birçok noktasında sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Aşırı yağış nedeniyle su altında kalan Ayaş Yolu ise bir süre trafiğe kapanmış, metro seferleri de durdurulmuştu.

thumbs-b-c-b90852a46f60b77404a509727358c2f7.jpg

Özellikle Keçiören, Çankaya, Mamak, Sincan ve Gölbaşı'nda etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşmuş, bazı araç sürücüleri ise ilerlemekte güçlük çekmişti. Sincan’daki Törekent metro istasyonunda ise su baskını nedeniyle zor anlar yaşanmıştı.

aa-picture-20240607-34809065.jpg

Ankara'daki şiddetli fırtına Sincan'da genç bir kızı hayattan koparmış, reklam panolarının güvenli olup olmadığı tartışmaları başlamıştı.

Bu sefer de Başken Ankara kavurucu sıcaklarla boğuşuyor. Başkent Ankara, çarşamba günü öğle saatlerinde 35 dereceyi gördü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre, Ankara'da hava sıcaklıklarında 4 ila 8 derece artış görülecek.

VALİLİK UYARDI: ŞİDDETLİ SICAKLAR GELİYOR!

Ankara Valiliği ise hava sıcaklıklarındaki artış dolayısıyla kronik rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlı ve çocuklar için günün en sıcak saatlerinde dikkatli olunması uyarısı yaptı.

ankara-sicak-hava-aa-2078059-1.jpg

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki 3 gün (salı, çarşamba ve perşembe) Türkiye'nin batı, orta ve güney bölgelerinde aşırı sıcaklar var. Sağlığınızı koruyun. Hafta sonu yağışla birlikte sıcaklıklar 5-6 derece düşecek. Hafta başı tekrar yükselecek ama aşırı sıcak olmayacak gene de ortalamanın 2-3 derece üzerinde..." ifadelerini kullanarak vatandaşları uyardı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.