Başkent Ankara'nın 'Zafer Meydanı' öğrenci dostu projeyle yenileniyor

Cumhuriyet dönemi Ankara'sı için Büyükşehir Belediyesince Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilen ‘Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ devam ediyor. Bu bağlamda, Zafer Meydanı'ndaki yenileme çalışmaları temmuz ayında tamamlanacak.

Başkent Ankara'nın 'Zafer Meydanı' öğrenci dostu projeyle yenileniyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yüzde 60,43 oy ile yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, kentteki yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Son olarak, Başkent'in merkezinde bulunan Zafer Meydanı, 'Öğrenci Etkinlik Merkezi Projesi' kapsamında yeniden düzenleniyor.

untitled-1-recovered.jpg

Zafer Meydanı Yeniden Düzenleme ve Öğrenci Etkinlik Merkezi Projesi'nin, 119 gün süre ile 8 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

ATATÜRK BULVARI YENİLENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığınca, Atatürk Bulvarı’nda ‘Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi’ kapsamında, 63 adet yapının cephelerinin yenilenmesi ve binalarda tek tip tabela uygulamasına geçilmesi için çalışmalar başlamıştı.

untitled-1-recovered-001.jpg

Proje hakkında konuşan Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, "Bu projeyle hem Türkiye'nin hem de Ankara’nın toplumsal belleğinde var olan Kızılay’ı eski günlerine yeniden dönüştürmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.