Başkent Üniversitesi öğrencileri ilginç bir sergiye imza attı

Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencileri daha önce örneğine rastlanmayan bir Bitirme Projesi Sergisi düzenledi.

Başkent Üniversitesi öğrencileri ilginç bir sergiye imza attı
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: SAMİ GÖKÇE

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi ilginç bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim ve Tasarımı Bölümü öğrencileri bitirme projesi olarak satranç temalı bir grafik tasarımı sergisi açtı.

Satranca ilişkin özgün temaların yer aldığı Konum: Satranç isimli serginin açılışını Gökyay Vakfı kurucusu Akın Gökkay eşi Birten Gökyay Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı G. Senem Gençtürk Hızal yaptı.

Sergi hakkında kısa bilgi veren Hızal, İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin satrancı konu edindiklerini ve hem görsel hem de senaryo olarak olarak yaratıcılıklarını eserlerine yansıttıklarını söyledi.

adsiz-tasarim-84.jpg

Öğrencilerin mezun olduktan sonra çalışacakları sektörde farkındalık yaratacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Hızal “Üniversite olarak uygulamalı projelere imza atıyoruz. Öğrencilerimiz yaratıcılıklarını eserlerine yansıtıyor. Bu bir bitirme projesiydi. Gökyay Vakfı da bize kapılarını açtı. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Akın Gökyay ise Başkent Üniversitesinin Türk eğitim sistemi içinde önemli bir yeri olduğunu ve değerli insanlar yetiştirdiğini; sergiden de bu önemin anlaşıldığını ifade etti.

"SATRANÇ ZEKÂ YARIŞMASIDIR"

Satrancın bir oyun oyun olmadığı anlatan Akın Gökyay “Satranç bir bilgi, zekâ yarışmasıdır. İnsan beynini geliştirir. Daha sağlıklı ve doğru kararlar almasını sağlar. Ben Ankaralıyım. Ankara bana çok şey kattı. Ben de borcumu Satranç Müzesi kurarak ödemeye çalışıyorum. Gençler başta olmak üzere her yaştan insanların satranç oynaması beyin için çok yararlı." diye konuştu.

adsiz-tasarim-85.jpg

Daha sonra piyano dinletisi eşliğinde serginin açılışı yapıldı. Sergi 18 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.

 Özel Haberler Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.