Başkentin gözdesi Ankara Kalesi'nde ziyaretçi yoğunluğu

Dünyanın yaşayan nadir tarihi kalelerinden Ankara Kalesi’nde yapılan çalışmalar ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Motosikletli Polis Timler Amirliği’nin (Yunuslar) sağladığı güvenlikle ziyaretçi sayısı da arttı.

Başkentin gözdesi Ankara Kalesi'nde ziyaretçi yoğunluğu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Ankara Kalesi, başkentin en özel değerlerinden biri. Surların içinde devam eden hayat, birbirinden özel mekân ve atölyeler ile hem tarihi bir yolcuğa çıkaran hem de eşsiz bir başkent manzarası sunan Ankara Kalesi, son yıllarda yapılan çalışmalarla daha fazla insanın dikkatini çekmeye başladı.

kale.jpg

Yerli ve yabancı turistlerin yanında pek çok Ankaralının da geçte olsa ilk kez tanıştığı Ankara Kalesi, birbirinden özel lezzetlerin, çay ve kahvelerin de merkezi. Hediyelik eşyadan, günlük kullanılacak kıyafetlere kadar çok sayıda dükkânın da bulunduğu başkentin kalbi Ankara Kalesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) hazırladığı ışıklandırma çalışmasıyla kentin büyük bir bölümünden fark edilebiliyor. ABB, önümüzdeki aylarda ışıklandırma çalışmalarını geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca düzenlenen ring seferleri ile de ABB, Ankara Kalesi’ne kolay bir ulaşım imkânı sunuyor.

kale2.jpg

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Motosikletli Polis Timler Amirliği (Yunuslar) hem Kale içinde hem de Kale önünde güvenliği sağlıyor. Ziyaretçilerin memnun olduğu ‘Yunuslar’dan esnaf da memnun.

Kısacası Ankara’nın kalbi “Ankara Kalesi” sizi bekliyor…

kale3.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.