Başkentliler 30 Ağustos'ta Atalarına koştu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesinde dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl da coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Binlerce Ankaralı, bu özel günde Anıtkabir'e giderek Atatürk'ün mozolesini ziyaret etti.

Başkentliler 30 Ağustos'ta Atalarına koştu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Zafer'in 102. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce vatandaş, Anıtkabir’i ziyaret ederek Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını andı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir’e akın eden ziyaretçiler, resmi törenlerin ardından ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle mozoleye kadar uzun kuyruklar oluşturdu.

anitkabiretkinligi.jpg

Ziyaretçilerin duyguları, Anıtkabir’in meydanında yankılanan marşlar ve anıtlara bırakılan çiçeklerle dile geldi. Ziyaretçilere dağıtılan Türk bayrakları ve broşürlerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemi bir kez daha vurgulandı.

anitkabirkuyrugu.jpg

Şehir dışından Ata’nın huzuruna gelen Veysel A., “Anıtkabir’e her yıl mutlaka gelirim. Böyle özel günlerde burada olmak çok başka. Coşkuyu Ankara’da buram buram hissediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet Paşa’yı da ziyaret etmek, dualar etmek benim için çok önemli.” dedi.

anitkabir7.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.