Ankara'da evlenmek pahalıya patlıyor!

33 yıldır tekstil sektöründe perakende satış yapan Doğan Kara, ekonomik krizin tekstil sektörünü de vurduğunu belirterek, "Vatandaşın alım gücü düşük. Bu durum da esnafı direkt etkiliyor. Bıçak kemiğe dayandı, zor durumdayız." dedi.

Ankara'da evlenmek pahalıya patlıyor!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara’nın Mamak ilçesinde 33 yıldır ticaretle uğraşan Doğan Kara, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, son 2 yıldır küçük esnafın zor durumda olduğunu söyledi.

Çeyiz ürünleri satan esnaf Kara, vatandaşın alım gücünün çok düşük olduğunu belirterek, “Vatandaşın alım gücü düşük. Her şeye zam geldi. Çeyiz ürünleri satıyorum. Nevresim takımı, yatak örtüsü, perde gibi tekstil ürünlerinin satışını yapıyorum. Ancak kâr marjı çok düşük. Eskisi gibi kazanmıyoruz. Vatandaş da mağdur. Vatandaş haklı ama esnaf inanın para kazanmıyor. Ben emekliyim. Bir yerden sabit gelirim var. Dükkanım kira değil. Bu süreçte ayakta kalmaya çalışıyorum. Çünkü iş potansiyeli çok düşük” dedi.

whatsapp-image-2023-10-11-at-17-47-58.jpg

Esnaf Kara, yüksek enflasyon, hammadde, sigorta, kira gibi birçok kalemde yaşanan artışının esnafı çok zor durumda bıraktığını kaydetti.

ÇEYİZ SEKTÖRÜ ZOR DURUMDA!

Kara, ekonomik krizin tekstil sektörü de etkilediğine işaret ederek, şöyle konuştu:

“İpler yurtdışından geliyor. Dolarla ürün alınıyor. Biz de artık ucuz ürün alamıyoruz. Kâr marjı çok düşük. Vatandaş da kesesine uygun tekstil ürünlerini almaya çalışıyor. Çünkü fiyatlar 3 katına çıktı. Örneğin tülün metresini 50 liraya satarken şimdi 250 liraya satıyorum. Vatandaş evinin perdesini değiştirmek istiyor, değiştiremiyor. Perde fiyatını soruyor, öğreniyor. ‘Ben bir düşüneyim’ diyor. Ancak vatandaş gelmiyor. Bugün bir kadın evinin bütün odalarına perde diktirmek istese en kötü 25 bin lira ödemek zorunda. Artık vatandaşlar evinde sadece tül ve güneşlik yaptırmaya başladı. Sade tül ve güneşlik 12 bin lira. Bu piyasada evlenecek çiftler çok zor durumda."

whatsapp-image-2023-10-11-at-17-48-01.jpg

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI!

Kara, perdenin her çeşidinin dükkânda bulunduğunu ifade ederek, “Her çeşit perde var ama vatandaş fiyatını öğrenip gelmiyor. Vatandaşın alım gücü çok düşük. Bu durum da esnafı direkt etkiliyor. Zor durumdayız. Bıçak kemiğe dayandı." diye konuştu.

whatsapp-image-2023-10-11-at-17-48-00.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.