Başkent'te Şuşa Kültür Günleri

Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde Ankara'da “Şuşa Kültür Günleri” düzenlendi.

Başkent'te Şuşa Kültür Günleri
Yayınlanma:


Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde Ankara'da “Şuşa Kültür Günleri” düzenlendi. Organizasyonda CSO Ada Tarihi Salonda Azerbaycanlı sanatçıların sahne aldığı bir de konser düzenlendi.

“Şuşa Kültür Günleri” etkinlikleri kapsamında düzenlenen konsere, iAzerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf, Azerbaycan’dan ve gelen misafirler Ankaralılar katıldı.

Programda Şuşa’nın kurtuluşunun ardından bölgedeki yatırımlar hakkında da bir sunum yapıldı. Şuşa zaferinin tarihte sadece Azerbaycan’ı değil tüm Türk dünyasını ilgilendiren önemli bir zafer olduğunu ifade eden Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov, “Bugün biz Türk Dünyasının Kültür Başkenti olarak, Türkiye’nin başkenti Ankara şehrimizde Şuşa Kültür Günleri’ni geçirdik ve buraya, başkentimize Şuşa’nın bir parçasını getirdik. Şuşa’nın azat olunması tek Azerbaycan’ın zaferi değil tüm Türk Dünyasının zaferidir ve o zaferin ilk gününden hissettiğimiz Türkiye’nin Türk kardeşlerimizin bize olan sevgisini ve muhabbetini bugün de duymaktayız” dedi.

Şuşa'nın geliştirilmesinde Türk şirketlerinin payının çok büyük olduğuna değinen Kerimov, karayollarından enerji santrallerine, otellere kadar Türk şirketlerinin büyük bir destek yarışında olmasını "ebedi dostluğun bir nişanesi" olarak yorumladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.