Ankara'da ulaşım zammı kafa karıştırdı | anadolugazete.com.tr işin aslını öğrendi

Ankara ulaşımında akaryakıtta ÖTV zammının ve maliyet artışlarının ardından zam gündemi yerini koruyor. Son olarak, ulaşıma yüzde 33 zam iddiası konuşulmaya başlandı. anadolugazete.com.tr, söz konusu iddiaları yetkililere sordu.

Ankara'da ulaşım zammı kafa karıştırdı | anadolugazete.com.tr işin aslını öğrendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

anadolugazete.com.tr'nin sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü yetkilileri, 2024 yılında yolcu maliyetinin 26,57 TL'ye yükseldiğini, Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ise Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği ile artan maliyetler karşısında toplu ulaşım ücretlerine zam talebinde bulunduklarını açıklamıştı.

Son olarak, Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile bir araya gelen özel halk otobüs şoförleri, yüzde 65 zam talebinde bulundu.

"YÜZDE 33 ZAM YAPILACAK"

Başkan Soydaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim yolculuk tarifemizle ABB'nin tarifesi aynı. Bir yolcunun biniş maliyeti çok yüksek, gelirleri ise çok düşük. Maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak bir zam talebinde bulunduk. Her zaman kamuoyunun anlayışına sığınarak talepte bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Ankara ulaşımına yüzde 33 zam yapılacağını öne sürdü. Babuşçu, "Tam bilet 15 TL’den 20 TL’ye, indirimli bilet ise 7,50 TL’den 10’TL’ye çıkarılacak." dedi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA!

anadolugazete.com.tr’nin yetkililerden aldığı açıklamaya göre, UKOME gündeminde henüz zam oranı netleşmedi.

Yetkililer, “UKOME gündemine gelecek zam oranı henüz netleşmedi. Son zamdan bu yana 1 yıl geçti ve maliyet artışları malumunuz, bu nedenle minibüs ve halk otobüsü esnafının beklentisi yüzde 33 zamdan daha yüksek.” açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.