Beklenen oldu: Klima kültürü Ankara'ya da geldi!

Başkent Ankara, birkaç günlük serinliğin ardından tekrar sıcak havalara teslim oldu. Kentteki aşırı sıcaklıklar ise ev ve iş yerlerinde klima talebini artırdı.

Beklenen oldu: Klima kültürü Ankara'ya da geldi!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Termometrelerin 35 dereceyi bulduğu kentte, vatandaşlar serinleme arayışına girdi. Sıcak havaların etkisiyle, klimalar ve soğutucu cihazlara olan talep önemli ölçüde arttı. Özellikle ev ve ofislerde kullanılan klimaların yanı sıra portatif klimalara da yoğun ilgi gösteriliyor.

Ankara Klimacılar Buzdolapçılar ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Necdet Çerkeşli, serinlemek adına hastalıklara da davetiye çıkarılmaması gerektiğini belirterek, "Filtre temizliği, evaporatör temizliği ve klima gazlarının bakımlarının düzenli yapılması gerekiyor. Özellikle kalp hastaları, çocuklar ve bebekler için kapalı alanlarda sağlıklı nefes alması için bakım şart." dedi.

untitled-1-005.jpg

Klima satışlarındaki artışa da dikkat çeken Çerkeşli, "Ankara'da bu yaz etkili olan aşırı sıcaklıklar klima satışlarını olumlu yönde etkiledi. Klima kültürü Ankara'da eski yıllara göre daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Klima kullanımında aşırı soğutma kullanılmaması gerektiğini de belirten Çerkeşli, "24 derecede çalıştırılması en uygun olandır. Hem hastalıkları hem de tasarrufu bu derecede sağlayabilirsiniz." diye konuştu.

ANKARA'YA KLİMA KÜLTÜRÜNÜN GEREKLİ OLDUĞUNU BELİRTMİŞTİ

Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Çukurçayır, 2024 yılı içerisinde Türkiye genelinde mevsim normalleri üzerinde sıcaklıkların görülmesinin, birçok yerde ise yeni sıcaklık rekorlarının kırılmasının 'sürpriz' olmayacağını vurgulamıştı.

Ankara'nın karasal ikliminden ötürü yine sıcak bir yaz mevsimine hazır olması gerektiğini dile getiren Çukurçayır, "Daha önce ülkemizin güney bölgelerinde yaygın olan klima kültürünün artık Ankara’da da gerekli olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.