Beypazarı Adaören Mahallesi'nde düğünlerde silah kullanımı yasaklandı

Ankara’nın Beypazarı ilçesine bağlı Adaören Mahallesi’nde, düğünlerde havaya ateş edilmesi muhtarlık kararıyla yasaklandı. Muhtar Yusuf Ok’un, mahalle meydanına astırdığı dikkat çekici pankart ile bu yasak tüm mahalleliye duyuruldu.

Beypazarı Adaören Mahallesi'nde düğünlerde silah kullanımı yasaklandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Adaören Mahallesi Muhtarı Yusuf Ok, silah seslerinin düğünlerin eğlencesini bozduğuna dikkat çekerek, mahalle meydanına astığı pankartla bu duruma son verdiklerini belirtti. Pankartta, “Lütfen, mutlu gününüze kurşun sıkmayın. Düğün ve eğlencelerde silah sesi değil, kaşık sesi ve zil sesi eğlendirir” ifadeleri yer aldı.

adsiz-tasarim-32.png

CENAZE YEMEKLERİ DE KALDIRILDI

Sadece düğünlerde değil, cenaze törenlerinde de önemli değişiklikler yapan muhtar Yusuf Ok, cenaze sahiplerinin yemek vermesini doğru bulmadıklarını ifade etti. Bu gelenek de köyde alınan bir kararla kaldırıldı. Muhtar Ok, cenaze yemeklerinin yük olmaması gerektiğini belirterek, bu uygulamayı da halkın bilgisine sunduklarını belirtti.

DÜĞÜNLERDE SİLAH ATILMASINA MÜDAHALE EDİLDİ

Muhtar Yusuf Ok, geçen hafta köyde gerçekleşen bir düğünde silah sesleri duyulmasının ardından düğüne bizzat müdahale etti. “Düğünü durdurdum ve silah atamayacaklarını söyledim” diyen Ok, meskun mahalde silah atılmasının kanunen yasak olduğunu hatırlattı ve bu tür eylemlere kesinlikle müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

KAYMAKAMDAN DESTEK

Beypazarı Kaymakamı Vedat Yılmaz da Adaören Mahallesi’ni ziyaret ederek, muhtar Yusuf Ok’un bu örnek çalışmalarını tebrik etti. Mahallede güvenlik ve huzurun korunması adına atılan bu adım, yerel yönetimler ve halk tarafından takdirle karşılandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.