Botanik Parkı'nın güzelliği bakımsızlıkla gölge altında kalıyor

Ankara'nın nefes aldıran yeşil alanlarından biri olan Botanik Parkı, son yıllarda tadilat gerektiren döküntü harabeleriyle dikkat çekti. Parkın içinde yer alan ve zamanla bakımsızlık nedeniyle zarar gören parkın yerleri, içinde bulunan süs havuzları, düzensiz peyzajlar, Ankaralının endişesini arttırdı.

Botanik Parkı'nın güzelliği bakımsızlıkla gölge altında kalıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Botanik Parkı, doğal güzellikleriyle ve çevrede oturan vatandaşların sıklıkla uğradığı noktalardan biri. Park, popüler olmasının yanı sıra, şehir sakinlerinin nefes alabileceği bir mekân olarak biliniyor. Ancak son yıllarda parkta yapılan bakımın yetersizliği, bazı alanlarda ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep oldu.

1-1.jpg

Parkın içinde bulunan süs havuzlarındaki suyun bulunmaması ve çevresindeki düzensiz peyzajlar, ziyaretçilerin hoşnut olmadığı bir görüntü oluşturuyor. Ayrıca parkın içindeki yürünecek yerler de bakımsızlık nedeniyle yürünemez hale geldi. Parkın içindeki küçük merdivenli atıl alan ve park içindeki otlar parkın görüntüsünü bozuyor.

1-2.jpg

Ankaralılar, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden parkın yeniden düzenlenmesi ve tadilat gerektiren yerlerin restore edilmesi konusunda gerekli planlamaların yapılmasını bekliyor.

1-3.jpg

Botanik Parkı'nı ziyaret edenler arasında yer alan bir ziyaretçi, “Parkın bakımının yetersiz olduğunu uzun zamandır görüyorum. Özellikle süs havuzlarının bakımsız ve suyun olmaması, park içindeki yolların bakımsızlığı parkın güzelliğini gölgeliyor. Yetkililerin bu konuya daha fazla önem vermesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

1-4.jpg

Ankara Botanik Parkı, şehir sakinlerinin nefes alabileceği ve doğayla iç içe vakit geçirebileceği önemli bir mekân olma özelliğini koruyor. Ancak parktaki tadilat gereken yerlerin bir an önce restore edilerek ziyaretçilerin memnuniyetini arttırması, şehir yaşamının kalitesini yükseltecek önemli adımlardan biri olarak görülüyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.