Çankaya Belediyesinden "Dışişleri Bakanlığı" arazisi için imar planına itiraz!

Çankaya Belediyesi, Ankara’nın Çankaya ilçesi Çiğdem Mahallesi'nde gerçekleştirilen imar planı değişikliklerine itiraz etti. Belediyeden yapılan açıklamada, resmi kurum alanı olarak belirlenen "Dışişleri Bakanlığı hizmet binası yeri ve Dışişleri Bakanlığı Arşiv ve Haberleşme Alanı" olarak imar planlarında yer alan arazinin, "ticaret - konut" kullanımına dönüştürülmesinin kamu yararına aykırılıklar içerdiği belirtildi.

Çankaya Belediyesinden "Dışişleri Bakanlığı" arazisi için imar planına itiraz!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile onaylanan imar planlarına yönelik itirazların gerekçelerini sıraladı. Açıklamada, yeni planla bölgeye 2 bin 124 kişilik yeni bir nüfusun getirilmesi öngörülerek, ek nüfusun ihtiyaçlarının mevcut kentsel servis alanlarına yoğunluk yaratmak suretiyle çözülmeye çalışıldığı belirtildi. Belediyeye göre, bu durumun kentsel planlama standartlarına uygun olmadığı açıktır.

Açıklamada ayrıca, bölgenin "resmi kurum alanı" olarak belirlenmiş olmasına rağmen, planla birlikte özel şahısların kullanımına geçecek şekilde yeni kullanım kararları getirildiği hatırlatıldı. Bu kararların yalnızca Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne uygun olması halinde uygulanabileceği vurgulandı ve mevcut imar planlarının birçok açıdan bu koşulları yerine getirmediği ifade edildi.

ULAŞIM VE BİLİMSEL VERİLER EKSİKLİĞİ

Planın bölge ile bütün olarak uyumluluğunun dikkate alınmadığı ve planla birlikte bölgede birbirinden kopuk yeni kentsel dokuların oluşacağı belirtildi. Çankaya Belediyesi’nden alınan rapora göre, yeni konutlarla birlikte insan ve araç trafiğinin yoğunluğunun artacağı ancak planda bu trafiğin hesap edilmediği ve ulaşım ile ilgili herhangi bir bilimsel verinin yer almadığı vurgulandı. İtiraz gerekçelerinden biri de bu şekilde açıklandı:

“Plan değişikliklerinde ulaşım bağlantılarının yetersizlikleri ve getirilecek araç yükünün hesaba katılmamasının benzerleri, yakın çevrede özellikle Turan Güneş Bulvarı, Mevlana Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi boyunca da görülmüş, yapılan planların çözümden daha çok kaosa sebep olduğu defalarca tecrübe edilmiştir. Bu imar planı değişikliğinde alınan kararların gerçeklerden ve bilimden uzak olduğu; Çiğdem Mahallesi ve çevresindeki ara yol bağlantılarında başta olmak üzere, Çetin Emeç Bulvarında, 1071 Malazgirt Bulvarında düğümlenmelere, tıkanmalara sebep olacağı, halk için konfora değil kaosa yol açacağı düşünülmektedir.”

İTİRAZDA BULUNAN KURUM VE DERNEKLER

Çiğdem Mahallesi'nde yapılan imar planı değişikliğine karşı Çankaya Belediyesi'nin yanı sıra Çiğdemim Derneği, Çiğdem Yeşilime Dokunma Dayanışması, Çiğdem Mahallesi Muhtarlığı ve mahalle sakinleri de itirazda bulundu. Açıklamada, bu itirazların kamu yararını koruma amacı taşıdığı ve bölgedeki yaşam kalitesini düşürecek her türlü değişikliğe karşı durulacağı vurgulandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.