Çankaya'da konserler 19 Mayıs kutlamalarını renklendirdi!

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı "Çankaya Gençlik Festivali" ile büyük bir coşkuyla kutluyor. 18-19 Mayıs tarihlerinde düzenlenen ve birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı festivalin ilk günü, gençlerin yoğun katılımıyla başladı. Gün boyunca oyunlar, danslar ve atölye çalışmalarıyla dolu dolu geçen etkinliklerde, akşam saatlerinde Zakkum ve Aleyna Tilki konserleriyle eğlence doruğa ulaştı.

Çankaya'da konserler 19 Mayıs kutlamalarını renklendirdi!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Festival kapsamındaki etkinliklere katılan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 19 Mayıs'ın Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesindeki önemine vurgu yaparak gençlerin bayramını kutladı. Başkan Güner, "105 yıl önce Samsun’a bir adım atıldı ve bu adım bir ulusun kaderini değiştirdi. Bayramlarımızı yasaklamak isteyenlere, coşkumuzu ve umudumuzu kırmak isteyenlere inat, Ankara'da ve tüm ilçe belediyelerimizde bayramımızı coşkuyla kutluyoruz." dedi.

tilki3.jpg

KUTLAMALAR ÇANKAYA'NIN DÖRT BİR YANINDA

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı ilçenin dört bir yanında düzenlediği etkinliklerle kutluyor. "Çankaya Gençlik Festivali" kapsamında ilk gün düzenlenen hazine avı, dans gösterileri, sokak turnuvaları, sanat atölyeleri ve e-spor etkinlikleri ile bayram coşkusu yaşandı. Akşam saatlerinde ise Ankara'nın sevilen gruplarından Zakkum, Ahlatlıbel Atatürk Parkı'nda sahne alırken, genç yıldız Aleyna Tilki Anıt Park'ta Başkentli gençlerle buluştu.

ankaya2.jpg

105 YIL SONRA BUGÜN GELECEKTEN UMUTLUYUZ

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Zakkum ve Aleyna Tilki'nin konserlerine katılarak vatandaşların bayramını kutladı. Başkan Güner, Zakkum grubunun Ahlatlıbel’de gerçekleştirdiği konserde yaptığı konuşmada, "105 yıl önce Samsun’a bir adım atıldı ve bu adım bir ulusun kaderini değiştirdi. Yıllar süren savaşların ardından, her türlü emperyalist güce karşı yılmadan direnen bir ulusun yeniden ayağa kalktığı gün bugün. Ne mutlu ki, 105 yıl sonra yine mutluyuz, kıvançlıyız ve gelecekten umutluyuz. Bugün bizleri burada yalnız bırakmayan Zakkum’a teşekkür ediyorum. Aydınlık yarınlara yürüdüğümüz günlerde de coşkulu şekilde yine bir arada olacağız," dedi.

konser-001.jpg

Anıt Park'ta sahne alan Aleyna Tilki konserinde ise Başkan Güner, "Çankaya'nın genç yürekleri ve kendini genç hisseden konuklar, kurtuluşun, kuruluşun ve devrimlerin ilk gününe uyanacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün cesaret dağıttığı o ilk adımın gününe uyanacağız. Yaşasın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Bayramlarımızı yasaklamak isteyenlere, coşkumuzu ve umudumuzu kırmak isteyenlere inat bugün ve yarın Ankara'da bayramımızı coşkuyla kutluyoruz," dedi.

OYUNLAR, DANSLAR VE ATÖLYELER

Gençlik Festivali, Kızılay ile Tunalı Hilmi Caddesi arasında düzenlenen "Hazine Avı" etkinliği ile başladı. Yarışmada gençler, 3-4 kişilik gruplar halinde Kızılay-Tunalı bölgesinde hazırlanmış bulmacaları çözerek yaklaşık 20 ayrı noktayı ziyaret etti. Etkinliğin sonunda Vahşi Kelebekler takımı birinci oldu. Ayrıca, flash mob dans gösterileri ile Kızılay ve Karanfil Sokak'ta keyifli anlar yaşandı.

SANAT ATÖLYELERİ VE E-SPOR TURNUVALARI

Çankaya'nın sanat atölyeleri de festival kapsamında gençlere yönelik etkinliklere ev sahipliği yaptı. Sokakta Sanat Atölyesi, Sırlı İşler Heykel Atölyesi ve Duvar Boyama ve Mural Atölyesi gibi etkinlikler büyük ilgi gördü. Ayrıca, Çankaya'da ilk kez düzenlenen E-Spor Gençlik Kupası'nda gençler Valorant oyununda mücadele etti.

Çankaya Gençlik Festivali, gençlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla, 19 Mayıs coşkusunu en üst düzeyde yaşattı. Başkan Hüseyin Can Güner, gençlerin enerjisi ve kararlılığı ile geleceğe umutla baktıklarını belirterek festivalin devam edeceğini duyurdu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.