Çankaya'nın yeşil kalbi: Uğur Mumcu Parkı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde yer alan Uğur Mumcu Parkı, şehrin kalabalığından uzaklaşıp doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Uğur Mumcu'nun anısını yaşatmak amacıyla yapılan bu park, başkentin önemli rekreasyon alanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Çankaya'nın yeşil kalbi: Uğur Mumcu Parkı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Uğur Mumcu Parkı, 50 bin metrekarelik bir alana yayılmış, parkta yürüyüş yolları, bisiklet parkurları ve geniş çim alanları bulunuyor. Ayrıca, çocuk oyun alanları ve spor sahaları, ailelerin ve gençlerin keyifli vakit geçirmeleri için ideal mekânlar sunuyor.

1-3.png

ANMA KÖŞELERİ VE HEYKEL

Parkta, Uğur Mumcu'yu anmak için özel olarak oluşturulan anma köşeleri bulunuyor. Uğur Mumcu'nun heykeli ve hayatına dair bilgi panoları, ziyaretçilere gazetecinin yaşamı ve mücadelesi hakkında bilgi veriyor. Parka gelenleri girişte Uğur Mumcu anıtı ise üç aylık bir çalışmanın sonunda tamamlanmış halde vatandaşı karşılıyor.

1-2.png

KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLER

Yıl boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan Uğur Mumcu Parkı, yaz aylarında açık hava konserleri, tiyatro gösterileri, kadın emeği pazarları ve halk dansları gibi etkinliklerle ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

ÇUKURAMBAR MAHALLESİ'NDE DOĞAL BİR MEKÂN

Çukurambar Mahallesi'nde, Mustafa Kemal, Söğütözü, İşçi Blokları, Çiğdem ve Üniversiteler Mahalleleri arasında bulunan park, 90.000 metrekare alan üzerine kurulu halde faaliyetlere devam ediyor.

1-1.png

DİNLENME VE EĞLENCE ALANLARI

Uğur Mumcu Parkı, şehrin kalabalığından uzaklaşarak doğal bir ortam sunuyor. Parkta vatandaşların eğlence ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bakı terasları, gözlem noktaları, bitki satış noktası, çocuklara özel doğal oyun alanları, kır kahveleri, dinlenme alanları, bisiklet yolları, biyolojik gölet ve pony parkı bulunuyor.

1-001.png

ULAŞIM VE ERİŞİM KOLAYLIĞI

Merkezi bir konumda yer alan Uğur Mumcu Parkı'na ulaşım oldukça kolay olduğu için çeşitli otobüs hatları ve metro ile rahatlıkla erişilebiliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.