CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu

Yerel seçimler yaklaşırken Ankara kulislerinde aday adayları konuşulmaya başlandı. Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı sonrasını ve yerel seçim öngörülerini anadolugazete.com.tr’ye anlattı.

CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol anadolugazete.com.tr’ye açıklamalarda bulundu
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: MUHAMMED AYBER

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, anadolugazete.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Orhan Kemal Erkılıç, Yazı İşleri Müdürü Adem Yavuz Irgatoğlu ve muhabiri Muhammed Ayber’in sorularını yanıtladı. 38. Olağan CHP Kurultayı sonrası durumu değerlendiren ve yerel seçimler hakkında görüşlerini açıklayan Erkol, özetle şu şekilde konuştu;

“Sayın Genel Başkan kurultayın demokratik bir yarış olacağını ve kim kazanırsa kazansın CHP’de herhangi bir çatlama, bölünme olmayacağını ‘Ben kazanırsam 81 il başkanıyla kazanacağım.' demişti.

ANKARA’DA BAŞARILI OLMAK DIŞINDA HERHANGİ BİR GÜNDEMİMİZ YOK”

Yine biz önümüzdeki bu seçimi kazanmanın hedef olduğunu, il başkanlarının ve örgüt bütünlüğünün bozulmayacağını söylemiştik ve söylediğimiz gibi oldu. Kurultay bittikten sonra Sayın Genel Başkanımızla zaten çeşitli programlarda birlikte oluyoruz. Sayın Genel Başkan hem özel görüşmemizde hem sonraki il başkanları toplantılarında benzer görüşleri kamuoyuna aktardı. 'Kurultay salonundan 81 il başkanıyla birlikte çıktığını ve bu durumu devam ettireceğini' söyledi. Bizim açımızdan da farklı bir şey yok. Kurultay demokratik bir yarıştı, sonuçlandı. Genel Başkan ve parti meclisi seçildi. Yeni seçilen parti meclisi ve Sayın Genel Başkan ile uyum içerisinde bir çalışma yapacağız. Ankara’da başarılı olmak dışında herhangi bir gündemimiz yok.

“ANKARA’NIN 25 İLÇESİNDE DE KAZANMAK ADINA BİR YARIŞA GİRECEĞİZ”

Önceliğimiz tabii sahip olduğumuz belediyeleri korumak. Arkasından bunun yanına yeni belediyeler eklemek. Bunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Belli ilçeleri pilot ilçe olarak ilan edeceğiz ve oralara özel bir çalışma yapacağız. Ama Ankara’nın 25 ilçesinde de kazanmak adına bir yarışa gireceğiz. Yöntem belirlemede ilçe örgütleri, il örgütü ve genel merkezin bir uyum yakalaması gerekiyor. Genel merkez şu aşamada ilçe ve il örgütlerinden görüş alma noktasında. Biz öncelikle ilçe örgütlerine kendi aralarında konuşup görüşlerini olgunlaştırmalarını rica ettik. Yavaş yavaş onlar gelmeye başladı. Bizim ana eğilimimiz ilçelerin görüşlerine -çok özel bir sorun yoksa- uymak. Ankara’yı 'çevre ve merkez' diye ayırabiliriz. Büyük ihtimalle çevre ilçeler daha az aday adayının olduğu ve merkez yoklaması ile bir takım anket yöntemleriyle belirlenmeyi tercih edecekler. Ama sanki merkezdeki ilçelerde de şu an bize yansıyan bir ön seçim eğilimi daha fazla gibi; ancak tek tek ilçelerin talepleri geldikten sonra biz hepsini değerlendirip derli toplu bir rapor şeklinde genel merkeze, Sayın Genel Başkana ve ekibine sunacağız.

chp1.jpg

“BİZ YALNIZ BAŞIMIZA SEÇİME GİRECEKMİŞ GİBİ DAVRANIYORUZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesinde Sayın Mansur Yavaş adayımız oldu. Kendisi bir ittifaka açık. Ama kuşkusuz ittifak için diğer tarafların da benzer bir düşünce ve duyguda olması lazım. Şu anda bize olumlu anlamda net bir geri dönüş yok. Biz yalnız başımıza seçime girecekmiş gibi davranıyoruz. Ama hedefimiz yalnızca daha önce 'Altılı Masa' etrafındaki partiler değil, Ankara’daki seçmeni bulunan bütün partilerle tabanda bir güç birliği yapmak istiyoruz. Hem ABB başkan adayımızın hem de ilçe adaylarımızın etrafında bir birleşme olsun istiyoruz. Gelen ilk veriler sanki tabanda seçmenin, tepede ittifak olmasa bile birleşmeye yatkın olduğu yönünde. Kuşkusuz daha somut şeyler söylemek için ilçe adaylarının da ortaya çıkması lazım. İlçe adayları da ortaya çıktıktan sonra yansıyan tablonun daha kıymetli olacağı tahminindeyim. Ama alandan gelen ilk veriler tabanda bir güç birliğinin olacağı yönünde.

“DAHA ÖNCE CHP SADECE VAATTE BULUNUYORDU AMA SON 5 YILDIR ABB’Yİ YÖNETİYOR”

AK Parti’nin güçlü olduğu yerlerde bir şansımız olduğunu düşünüyoruz. Daha önce CHP sadece vaatte bulunuyordu ama son 5 yıldır ABB’yi yönetiyor. Biz farklı bir belediyecilik anlayışının ortaya konulduğunu düşünüyoruz. Gökçek dönemiyle Yavaş dönemi arasında bir seçmen tarafından görünebilecek fark olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla da bunun bizim lehimize bir faktör olacağı kanaatindeyiz. Ama ikinci olarak da o bölgelerde parti oylarının üstüne çıkarabilecek aday arayışları var. Partinin özellikle birinci parti olmadığı ya da birinci parti olmaya çok yakın olmadığı bölgelerde kuşkusuz bize diğer partilerden oy getirecek aday profillerine ihtiyacımız var. O yönde bir araştırma var. Özellikle geride olduğumuz ilçelerde 'Hangi adaylarla acaba bu aradaki farkı kapatabiliriz?' diye bir çalışma var. Ama en büyük güvence 5 yıllık büyükşehir yönetiminin yarattığı olumlu atmosfer.”

28. Dönem CHP Ankara Milletvekili Adayı ve anadolugazete.com.tr Yazarı Erol Tosun da görüşmede yer alarak Başkan Ümit Erkol'a yerel seçim sürecinde başarılar diledi.

chp2.jpg

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.