CHP Ankara Milletvekili Gamze Şengel Taşçıer'den Fatih Karahan'a 'asgari ücret' tepkisi: Rezalet,skandal,ihanet...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Şengel Taşçıer, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın asgari ücrete yüzde 25 oranında zam yapılmasını enflasyona uygun bulduğunu belirten açıklamasına sert tepki gösterdi.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Şengel Taşçıer'den Fatih Karahan'a 'asgari ücret' tepkisi: Rezalet,skandal,ihanet...
Yayınlanma:

Taşçıer, Karahan’ın Londra ve ABD'de yaptığı zam açıklamalarının Türkiye’ye yatırım çekme amacını taşıdığını ifade ederek, bu durumu işçilerin yaşam şartları üzerinden oynanan bir oyun olarak nitelendirdi.

Taşçıer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Asgari ücreti belirleme yetkisi, Merkez Bankası Başkanında değil, Asgari Ücret Komisyonundadır." diyerek, Karahan’ın yetkisi olmayan bir konuda yorum yapmasının “rezalet” olduğunu belirtti. Ayrıca, Taşçıer, asgari ücretin yüzde 25 zam ile 21 bin TL’yi ancak biraz geçeceğini vurgulayarak, bu artışın Türkiye'de şu anki açlık sınırına ulaşamayan bir ücret olduğunu ifade etti. Taşçıer, olası yüzde 25'lik artışın 2025 yılı için işçileri daha da zorlu bir dönemin beklediğini gösterdiğini kaydetti.

Öte yandan, Taşçıer, Merkez Bankası Başkanının Türkiye’de ayrı, Londra ve ABD’de ayrı asgari ücret oranları belirlemesinin Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığına zarar vereceğini ifade etti. "Bu durum, emekçilerin hayatı üzerinden fon oluşturulması anlamına gelir ve kabul edilemez." diyen Taşçıer, Türkiye'nin ekonomik politikalarının yurtdışındaki beklentiler değil, halkın ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.