CHP'de küsler Paris'te barıştı: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gerginliğini bitiren fotoğraf karesi

Filenin Sultanları 2024 Paris Olimpiyatları'nda çeyrek finalde Çin'i elerken salonda da büyük bir sevinç yaşandı. CHP'de parti içerisindeki isimlerin 'aralarının kötü' olduğu yönündeki iddialara cevap niteliğinde paylaşılan Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş fotoğrafı günde damga vurdu.

CHP'de küsler Paris'te barıştı: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu gerginliğini bitiren fotoğraf karesi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, milli maçta bir araya geldi.

Uzun süredir kamuoyunda "CHP'de güç savaşı" var tartışmaları ve "Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş birbirine soğuk" iddiaları gündemdeki yerini korurken; 2024 Paris Olimpiyatları'ndan gelen fotoğraf karesi herkesi şaşırttı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan iddialar son günlerde bir hayli tartışma konusu oldu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ve bazı güncel meseleler üzerinde anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen ikili, bugün Filenin Sultanları'nın Çin maçını yerinde takip etti. İkilin verdiği poz ise çok konuşuldu.

'YÜZÜNE TELEFON KAPATTI' İDDİASI

İddiaya göre, Mansur Yavaş'ın sosyal medyada kendisi aleyhine ifadeler kullanan hesapların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlere ait olduğu düşüncesiyle İmamoğlu'nu aradığı, ancak İmamoğlu'nun bu iddiayı reddettiği haberleri yapılmıştı.

Gazeteci Altan Sancar'ın katıldığı bir canlı yayında ortaya atılan iddiaya göre, Mansur Yavaş, İmamoğlu'nu telefonla arayarak sosyal medyada kendisi hakkında yapılan olumsuz yorumları durdurmasını istemi; ancak İmamoğlu'nun "Bu hesapların bizimle ilgisi yok!" yanıtı üzerine Yavaş'ın sinirlenerek telefonu yüzüne kapattığı iddia edilmişti

'YÜZÜNE KAPATMA' İDDİALARI CHP'DE İLK DEĞİL

31 Mart 2024 yerel seçim çalışmaları hız kesmeden devam ettiği sırada CHP'de yeni bir 'skandal' patlak vermişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 'aday belirleme listesinde' gerginlik yaşadığı iddia edilmiş, İmamoğlu'nun telefonu Özel'in yüzüne kapattığı gündeme gelmişti.

İletişim Bilimci Ferhat Murat'ın iddialarına göre, Ekrem İmamoğlu taleplerini art arda aktarması ve bazı belediyeler için başkan adayı gösterilmesini istediği isimleri sıralaması gerginlik yaratmıştı. Bu gergin telefon konuşması sürerken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in İmamoğlu'na "Gel o zaman buraya sen otur" ifadelerini kullandığı iddia edilmişti.

YAVAŞ, CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA FRANSA UÇAĞINDA YEŞİL IŞIK YAKARAK GİTTİ

2028 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP'de adaylık tartışmaları şimdiden başladı. Partinin önde gelen isimleri arasında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adı sıkça anılıyor. Bu süreçte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktığı iddiası gündeme bomba gibi düştü.

TV100 ekranlarında yayınlanan "Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı" programında, Gazeteci Sinan Burhan, Mansur Yavaş ile yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını aktardı.

Burhan, uzun yıllardır tanıdığı Mansur Yavaş'ı ilk defa telefonla aradığını ve Yavaş'ın uçakta olduğunu söyleyerek kendisinden mesaj atmasını istediğini belirtti. Programın Moderatörü Gürkan Hacır ise okuduğu mesajda Sinan Burhan'ın Başkan Yavaş'a, anketlerde isminin Cumhurbaşkanı adayı olarak ön planda çıktığını ve partisi tarafından aday gösterilmesi durumunda Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını sorduğunu ifade etti. Mansur Yavaş, Burhan'ın bu sorusuna, "Elbette bu yükün altına girerim, Cumhurbaşkanı adayı olurum." şeklinde yanıt verdi.

CHP'DE YAVAŞ VE İMAMOĞLU REKABETİ

CHP'de Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun isimleri sıkça konuşuluyor. Parti içinde bazı isimler, bu iki isme destek açıklamaları yapmaya başladı. Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına yeşil ışık yaktığı iddiasının, parti içindeki rekabeti daha da kızıştırması bekleniyor.

BEKLENTİLERİN AKSİNE FRANSA'DA MAÇTA 'SARMAŞ DOLAŞ'

CHP'de iddiaların ve kaosun ortasında kalan İmamoğlu ve Yavaş, Filenin Sultanları'nın tarih yazdığı Çin karşılaşmasında yerini aldı.

arana.jpg

Mansur Yavaş, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun yan yana oturarak takip ettiği karşılaşma Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı'nın galibiyetiyle sonuçlanınca 'küs ve kavgalı' olduğu iddia edilen Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu sevinç sırasında samimice birbirlerine sarıldı.

arasarilma.jpg

Yavaş, Özel ve İmamoğlu'nun yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da CHP kafilesinde yer alarak milli coşkuya ortak oldu.

arakeci-001.jpg

Tüm 'küslük' iddialarının aksine Fransa'da bu görüntüleri veren CHP'nin önde gelen isimleri, Paris'te bir de Palais Galliera’da Türkiye’nin tanıtımını yapacak ve bir çalışma hayata geçirecek. İstanbul'un tanıtımında önemli rol oynaması beklenen çalışmalarla CHP heyeti Fransa'da bir süre daha kalmaya devam edecek.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.