Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni gerçekleşti

Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni bu yıl Pakistan Büyükelçiliği iş birliğinde yapıldı ve törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı.

Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni gerçekleşti
Yayınlanma:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Pakistan Büyükelçisi Yusuf Cüneyd'in de katılımıyla düzenlenen Cinnah Genç Yazarlar Ödül Töreni'ne katılım sağladı.

Tören, bu yıl Pakistan Büyükelçiliği iş birliğinde gerçekleştirildi ve 11 ve 12'nci sınıf öğrencilerinin katıldığı bir kompozisyon yarışmasını kapsadı. Yarışmanın teması, '20'nci Yüzyılın İki Büyük Şairi: Muhammed İkbal ve Mehmet Akif' olarak belirlendi. İstanbul Alibeyköy Anadolu Lisesi öğrencisi Mustafa Mert Tokgöz, birinci olarak ödül kazandı ve törende, onun kompozisyonundan bir kesit okundu. Törene akademisyenler, yarışmacılar ve davetliler de katıldı.

ANLAMLI BİR TEMA SEÇİMİ YAPILDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Müslüman dünyasının özgür ve haysiyetli duruşa ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, umutlarını ifade etti. Tekin, Cinnah ve Atatürk gibi öncülerin haysiyetli duruşlarının dünya için örnek olması gerektiğini belirtti. Gelecek kuşaklara ülkenin bu değerleri temsil etme çabasının önemine dikkat çekti.

Tekin, yarışmanın anlamlı bir tema seçimi yaptığını belirterek, Mehmet Akif ve Muhammed İkbal'in vatan ve özgürlük şairleri olarak seçilmesinin önemine vurgu yaptı. Her iki şairin de dünya çapında tanınmış Kur'an şairleri olduğunu ve zulme, haksızlığa ve geri kalmışlığa karşı mücadele ettiklerini ifade etti. Akif ve İkbal'in memleketlerinin hürriyeti için verdikleri mücadelede ağır bedeller ödediklerini vurgulayan Tekin, her iki şairin sadece şiirleriyle değil, aynı zamanda Müslüman duruşlarıyla da anıldıklarını belirtti. Bu yılki yarışmanın temasının, bu iki önemli şairin bakış açısından çok daha derin ve anlamlı olduğunu ifade etti.

YARIŞMA ENTELEKTÜEL GELİŞİME OLAN BAĞLILIKLARININ ÖNEMLİ BİR GÖSTERGESİ

Pakistan Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Muhammed Ali Cinnah'ın adını taşıyan yarışmanın, entelektüel gelişime olan bağlılıklarının önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Cüneyd, Türk milletinin Kemal Atatürk'e duyduğu hayranlık gibi, Müslümanlar arasında da Cinnah'a aynı ruhla bakıldığını belirtti. Cinnah'ın devlet adamlığı, cesareti, Türk liderliğinin öngörüsü ve Türk milletinin yiğitliği konusundaki hayranlığını dile getiren Cüneyd, her iki liderin de Müslüman dünyasının özgürlük ve haysiyet arayışını temsil ettiğini söyledi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.