Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Deprem bölgesini ayağa kaldıracağız

Kültür Sanat Derneği tarafından ‘Deprem Bölgesinde Kültür Varlıklarının Yeniden Anlamı’ konulu konferans düzenlendi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, konferansta gerçekleştirdiği konuşmada 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye’yi derinden etkilediğini ifade ederek, “Deprem bölgesini ayağa kaldıracağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: Deprem bölgesini ayağa kaldıracağız
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, programda yaptığı konuşmada, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ülkemizi derinden etkilediğini belirterek, "Asrın depremini yaşadık. Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem asrın depremi. İstikrarlı bir hizmet var. Ama bu asrın depreminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde deprem bölgesini en kısa sürede ayağa kaldıracağız. Anadolu’da tarihi 200 yapı ayağa kalkacak. Onarılacak, yeniden yapılacak. En kısa sürece deprem bölgeleri ayağa kalkacak. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Hiç kimsenin endişesi olmasın. “ dedi.

untitled-1-009.jpg

Milletvekili Serkan Bayram ise konuşmasına 6 Şubat depremlerinin Türkiye’nin en büyük depremlerinden biri olduğunu belirterek, konuşmasına başladı. Bayram, “Türkiye’nin deprem kaderi. O yüzden depreme hazırlıklı olmalıyız . Kentsel dönüşüm çalışmaları başladı ancak yeterli değil. Depremde milyonlarca vatandaşımız kaybettik. Allah rahmet eylesin. 1 milyona yakın vatandaşımız ise engelli oldu. Bu yüzden bu proje çok önemli." ifadelerini kullandı.

Bayram ayrıca İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin ise “Çocuklar ölmesin” dedi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Musa Kazım Arıcan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerinin medeniyetin beşiği önemli şehirleri etkilediğini ifade etti. Hataylı olduğunu belirten Arıcan, depremin ilk günü Hatay’a gittiğini ve depremden sonra Hatay’da önemli binaların yıkıldığını ifade etti.

Meclis Binasının yıkıldığını belirten Arıcan, "Devletimizin çabalarına destek olmamız gerekiyor. STK‘ların desteği daha da artmalı." dedi.

untitled-1-010.jpg

Kültür Sanat Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, programda yaptığı konuşmada, derneğin 2010 yılında kurulduğunu anımsattı.

Derneğin kurulduğu günden beri Türkiye’nin tarih ve kültürel değerlerini tanıtmaya çalıştığını belirten Gökdemir, ”Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlediğimiz etkinliklerle Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini tanıtıyoruz.” diye konuştu.

Gökdemir, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Çok büyük bir felaket yaşadık. Medeniyetin beşiğindeki önemli eserler hasar aldı. Deprem bölgesinde şehirlerimizde bulunan tarihi değerlerin unutulmaması için çalışmaya başladık, çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Sezai Karakoç Salonunda düzenlenen konferansa; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, Ankara Sosyal Bilimler Fakültesi Rektörü Musa Kazım Arıcan, Üniversitesi Kültür Sanat Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ve önemli isimler katıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.